Foodwatch spant rechtszaak aan tegen de Staat over separatorvlees

2 mei 2022 Redactie Food

Foto: Pixabay

Voedselwaakhond foodwatch start een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat omtrent separatorvlees, ook wel “pink slime” genoemd. Volgens foodwatch maakt de Staat niet duidelijk in welke producten separatorvlees zit, breekt de Staat de Europese wet en heeft de NVWA geen mensen en middelen om toezicht te houden en in te grijpen als er iets grondig misgaat.

“Dit illegale gedrag van de Nederlandse Staat brengt ernstige risico's met zich mee voor de Nederlandse consument, omdat "pink slime" vatbaar is voor snelle bacteriegroei die ernstige darmziekten kan veroorzaken”, schrijft foodwatch. Omdat de Staat onveilig separatorvlees niet kan stoppen, vindt de voedselwaakhond dat de Staat de wet om preventief op te treden tegen gezondheidsgevaren overtreedt.

Nicole van Gemert, directeur van foodwatch: “De Staat legt enorme risico's voor de gezondheid en de portemonnee neer bij de Nederlandse consument. Dat is niet alleen een gevaar voor de volksgezondheid, maar Nederland breekt ook structureel de Europese wet. Om al deze redenen stapt foodwatch nu naar de rechter.” 

Bron: foodwatch

Altijd op de hoogte blijven?