Franse supers halen Nederlandse koekjes met fipronil-ei uit schappen

Eieren_1

Terwijl de Nederlandse voedselverwerkende industrie afgelopen week verklaarde dat niet nodig te vinden, halen Franse supers uit Nederland afkomstige koekjes uit de schappen waarin met fipronil besmette eieren zijn verwerkt.

De koekjes zijn op deze lijst te vinden en worden op last van het Ministerie van Landbouw uit de circulatie gehaald. Het gaat om producten die te koop zijn bij E. Leclerc, Système U, Leaderprice en Casino.

De producten behoren volgens het ministerie tot een eerste reeks producten die worden teruggehaald. Het ministerie benadrukt dat de koekjes geen gevaar voor de volksgezondheid vormen.

Bron: Foodlog

Lees ook:

Dossier Fipronil-affaire

Lees ook
Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster heeft een plantaardig ei ontwikkeld, met de naam VEGGS. Het is een 'vloeibaar goedje' dat bestaat uit verschillende ingrediënten zoals gist en eiwit van soja. Het is volgens de makers geschikt om een roerei van te bakken.

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

Consumenten worden er blij van: de kippen die in de wei scharrelen rond mobiele kippenstallen en de biologische scharreleieren die langs de weg te koop zijn. Dat past bij het beeld dat de gemiddelde burger heeft van "ambachtelijk, eerlijk, veilig en fair trade voedsel (omdat geld niet in de zakken van de grootgrutter verdwijnt).

Chickfriend aansprakelijk voor fipronilcrisis

Chickfriend aansprakelijk voor fipronilcrisis

Op woensdag 20 mei oordeelde de rechtbank van Arnhem dat Chickfriend en zusterbedrijf Chickclean aansprakelijk zijn voor de schade van de fipronilcrisis. De bedrijven gebruikten in 2017 bewust het verboden middel fipronil om bloedluis te bestrijden bij pluimveehouderijen.De eigenaren verklaarden eind 2019 dat zij nooit hebben geweten...