Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Multivac FreshSAFE

Tuinders uit Bretagne zochten voor hun witte bonen: “Cocos de Paimpol” een betrouwbaar verpakkingsconcept. Het is een halfdroog product, dat na de oogst extreem snel verandert, maar wel lekker vers, smakelijk en lang houdbaar moest blijven. Het innovatieve FreshSAFE verpakkingsconcept van MULTIVAC was de oplossing voor deze delicate natuurlijke producten.

Ongeveer 200 producenten leggen zich toe op de teelt en de vermeerdering van "Cocos de Paimpol". Deze gele en violette peulvruchten met hun eivormige zaden en delicaat smeltende "bite" vinden hun ideale teeltomstandigheden in het gebied tussen Paimpol en Tréguier. In 1998 was de "Cocos de Paimpol" de eerste verse groente en het eerste Bretoense product dat een bijzondere oorsprongsbenaming kreeg. Enkele jaren later werd dit een beschermde productnaam.

Cocos de Paimpol - geliefd en zeer delicaat
"Om te kunnen voldoen aan de vraag van de consument naar een kant-en-klaar, "alles-in-één" product, werd in 2020 het idee opgevat om de Paimpol-bonen onder beschermende atmosfeer te verpakken", legt Florian Josselin uit. Hij is binnen de coöperatie verantwoordelijk voor productinnovaties.

Het innovatieve FreshSAFE-verpakkingssysteem van MULTIVAC optimaliseert het zuurstofgehalte in de verpakkingen op een continue, natuurlijke en duurzame manier. Les Maraîchers d'Armor, een coöperatie in de Franse regio Bretagne, gebruikt de technologie om haar witte bonen, de zogenaamde "Cocos de Paimpol", in trays onder beschermende atmosfeer te verpakken. Hierbij blijven de houdbaarheid en de kwaliteit van het product zo lang mogelijk behouden.

Meer weten over FreshSAFE?https://bit.ly/3reEcDz

Lees ook
Winteraanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Winteraanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op korte termijn een traysealer, dieptrekker, etiketteerder of portioneermachine nodig? MULTIVAC biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines te koop en te huur aan. Inclusief de nieuwste Smart Services icm IPC 06 besturing!

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

Honderd jaar terug was AVO kruiden en specerijen vooral gericht op slagers, maar al snel ontwikkelde de Duitse fabrikant concepten voor de gehele voedselbranche. Eiwittransitie en speciale diëten hebben ook de aandacht. Zoals eiwitrijke voeding.

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Door de grote ontwikkelingen in de energiemarkt en het Klimaatakkoord krijgt advies- en ingenieursbureau Uticon steeds meer vragen van hun klanten in de voedingsmiddelenindustrie om energie te besparen en hun productieproces zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren