Fransman wordt topman Delhaize België

8 september 2017

Ahold Delhaize vervangt de topman van Delhaize België, Denis Knoops, na de tegenvallende prestaties van de supermarktketen in België. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers kondigde topman Dick Boer al striktere aansturing aan: "We gaan bij Delhaize meer doelen stellen en sturen op meetbare resultaten. De formules zullen een beetje vrijheid kwijtraken, maar men begrijpt dat dat nodig is voor een bedrijf van deze omvang".

Knoops wordt opgevolgd door de Fransman Xavier Piesvaux, die overkomt van de Canadese tak van de Amerikaanse supermarktketen Walmart, meldt financiële krant De Tijd. Volgens het Belgische retailvakblad Gondola laat de vervanging vooral zien dat "Ahold de touwtjes strak in handen neemt bij Delhaize."

Piesvaux zal gaan rapporteren aan Wouter Kolk, de baas van Albert Heijn, die operationeel directeur wordt van Ahold Delhaize voor België en Nederland. Per 2019 zal Kolk die functie gaan vervullen voor Europa en Indonesië. In de VS vertrekt Jennifer Carr-Smith, de CEO van Ahold Delhaize's internetsuper Peapod. Voor Carr-Smith is nog geen opvolger gevonden, schrijft Distrifood. In de VS is de markt voor online boodschappen op dit moment volop in beweging, nu Amazon en Walmart daar baanbrekende stappen zetten.

 

Altijd op de hoogte blijven?