Friesche Vlag stopt met Slaap Lekker

EDE - Friesche Vlag stopt met de productie van melkdrank Slaap Lekker. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat de 'melk om te slapen' niet beter helpt dan gewone melk.

Slaap Lekker kwam eind 2006 op de markt. Friesche Vlag stelde toen dat uit wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat de melkdrank positieve effecten op de nachtrust heeft. Het product bevat extra lactium.

Nu hebben vorig jaar mei tweehonderd mensen in de regio Ede meegedaan aan een onderzoek van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit. De deelnemers, tussen 20 en 60 jaar oud, kregen twee weken speciaal geprepareerde melk te drinken.

Geen verschil
Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt nu dat de 'slaapmelk' de slaap bevordert, maar dat er geen wezenlijk verschil is met gewone melk. Dat zegt marketing manager Nicole Hesseling in De Gelderlander.

'Als je zoiets specialistisch maakt moet je wel bewijs hebben dat het werkt', zegt Hesseling. 'Maar er zijn heel veel zaken die meespelen bij het inslapen. Ook psychologische factoren wegen mee.'

Productie stopt
De productie van Slaap Lekker stopt binnen enkele maanden. Wanneer de drank daadwerkelijk uit de winkelschappen verdwijnt, hangt af van de verkoop. 

Met name oudere mensen zijn geïnteresseerd in de melkdrank. Op diverse internetforums laten gebruikers weten baat bij de slaapmelk te hebben.

Lees ook:
Tussendoortje: ook medicijn werkt niet altijd (10 januari 2008)

Mogelijke fusie Campina en Friesland Foods: profielen (20 december 2007)

Weidezuivel Friesche Vlag in winkel (+ foto's) (4 mei 2007)

Friesche Vlag komt met slaapmelk (6 november 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Friesche Vlag

Alle berichten over Friesland Foods

Zie ook:
Dossier voedings- en gezondheidsclaims