FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

Beeld: FrieslandCampina

FrieslandCampina Ingredients gaat de productie van lactoferrine uitbreiden van 10 naar 70 ton. Het bedrijf wil een strategische groei mogelijk maken in de segmenten ‘Early life nutrition’ en ‘Adult Nutrition’. FrieslandCampina wordt hiermee wereldwijd de grootste producent.

Vraag verdubbelt

Volgens FrieslandCampina is de wereldwijde vraag naar lactoferrine tussen 2014 en 2019 bijna verdubbeld. Met de uitbreiding van de productie wil het bedrijf voldoen aan de vraag. De groei van de capaciteit moet plaatsvinden op de locatie in Veghel en moet in 2022 voltooid zijn. Lactoferrine is een eiwit dat volgens wetenschappelijk onderzoek verschillende gunstige eigenschappen heeft, zoals een antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende werking. Friesland Campina Ingredients produceert het eiwit door rauwe melk te sproeidrogen.

Bron: FrieslandCampina

Lees ook
FrieslandCampina moet op de kleintjes letten

FrieslandCampina moet op de kleintjes letten

FrieslandCampina moet een strakke financiële discipline handhaven en de leden minder uitbetalen. Dat schrijft Boerderij, dat een kredietbeoordelaarsrapport van eind september opdook.

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De dag begint voor Liselotte Mooiweer, project manager/development specialist Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients, met een fietstocht naar de campus van de Wageningen Universiteit. Daar is het lichte gebouw van het FrieslandCampina innovation centre met haar laboratoria, proefproductielhal en kantoren gehuisvest. Liselotte Mooiweer is...

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...