FrieslandCampina en Glycosyn samen in ingrediënten kindervoeding

15 februari 2016

FrieslandCampina Domo en Glycosyn bundelen hun expertise en gaan een wereldwijd samenwerkingsverband aan om nieuwe ingrediënten te ontwikkelen voor kindervoeding. Daarvoor hebben beide partijen een technologie- en samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het Amerikaanse Glycosyn heeft een gepatenteerde technologie voor de productie van oligosachariden uit lactose. FrieslandCampina Domo gaat deze nieuwe ingrediënten produceren en brengt ze wereldwijd op de markt.

Speciale koolhydraten

“Human Milk Oligosaccharides (HMO’s) zijn speciale koolhydraten die van nature voorkomen in moedermelk”, vertelt John Garrett, mede-CEO van Glycosyn. Hij stelt dat het bedrijf technologieën heeft ontwikkeld die aansluiten bij FrieslandCampina, op het gebied van ingrediënten voor kindervoeding, producten en markten.

Groeiende vraag

Tine Snels, executive director van FrieslandCampina Ingredients, ziet de samenwerking als mooi voorbeeld van co-creatie. “Samen met Glycosyn zetten wij de volgende uitdagende stap in de ontwikkeling van de nieuwe generatie kindervoeding en versterken wij ons marktleiderschap op het gebied van ingrediënten voor kindervoeding.”

Het concern speelt hiermee in op de groeiende wereldwijde vraag naar hoogwaardige ingrediënten.

De eerste testvolumes worden dit jaar verwacht.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?