FrieslandCampina en Rijksmuseum gaan samenwerken

2 juni 2016

Het Rijksmuseum en FrieslandCampina gaan de betekenis van zuivel in de Nederlandse cultuurgeschiedenis onder de aandacht van de bezoekers van het 'Rijks' brengen. Ze hebben daartoe een overeenkomst gesloten voor een periode van 3 jaar.

De ondertekening van de samenwerking vond plaats op 1 juni 2016, World Milk Day: een initiatief van de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties om wereldwijd aandacht te vragen voor de rol die melk speelt in ons dagelijks leven.

Melk, boter en kaas zijn belangrijke producten in de Nederlandse cultuurgeschiedenis, stelt FrieslandCampina. Zuivel heeft bijgedragen aan de welvaart van Nederland in de 17de eeuw maar ook aan het beeld van het Nederlandse landschap. De kunstenaars van de Haagse School hadden oog voor de schoonheid van de polder. Zij schilderden koeien in een weids polderlandschap. Daarmee oogstten ze lof en ontstond het beeld van Nederland als een groen polderland dat niet alleen Nederlanders, maar ook buitenlanders vandaag nog bekoort.

Holland Master Edammer

De eerste concrete invulling van de samenwerking is te vinden in de Rijks shop. FrieslandCampina heeft, geïnspireerd op de Hollandse meesters in het Rijksmuseum, een Holland Master Edammer kaas ontwikkeld.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?