FrieslandCampina Foodservice breidt Nuenen uit

NUENEN - FrieslandCampina Foodservice heeft de nieuwbouw in de vestiging Nuenen geopend. Er is een extra productielijn geïnstalleerd en er is nu meer ruimte voor opslag en receptuur-voorbereiding.

De nieuwe productielijn maakt dat het bedrijf producten gaat maken met een langere houdbaarheidsdatum, voor levering  aan voedingsproducenten buiten Nederland en België.

De capaciteit is uitgebreid met 1500 vierkante meter. Daarmee heeft de vestiging nu een oppervlak van in totaal 8000 vierkante meter.

Speciale slagroom

De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerij-industrie, room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaai en soepen en sauzen.

Dit gebeurt vaak in klantspecifieke recepturen op basis van door de klant voorgeschreven wensen en eisen. De vestiging Nuenen heeft 120 medewerkers, waarvan er zo’n 85 werkzaam zijn in de productielocatie.

Ooit familiebedrijf

De vestiging in Nuenen ontstond in 1971, toen de familie Van Ballegooijen begon met een bedrijf dat zich richtte op verse slagroomproducten voor bakkerijen. Het huidige pand in Nuenen is in 1985 gebouwd. In 1993 nam Coberco het bedrijf over en werd het via fusies onderdeel van het huidige FrieslandCampina.

Begin 2014 zijn de activiteiten van FrieslandCampina Professional en FrieslandCampina Out-of-Home samengevoegd tot FrieslandCampina Foodservice. Dit om beter in te spelen op de veranderingen in de sector en de markt.

FrieslandCampina Foodservice is onderdeel van de business group Consumer Products Europe, Middle East & Africa. In totaal werken er bij FrieslandCampina Foodservice 760 mensen.

Lees ook:

FrieslandCampina sluit Roemeense productielocatie (27 mei 2014)

FrieslandCampina sluit Oldenzaal (30 juni 2009)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

FrieslandCampina publiceerde 21 februari de jaarresultaten van 2022. De zuivelproducent zag de omzet stijgen met 22,4 procent naar 14,1 miljard euro en spreekt van een solide en dynamisch jaar.

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

Om hun boterproductienetwerk in Nederland te optimaliseren en verduurzamen, wil FrieslandCampina alle productie van boter onderbrengen in Lochem. Als gevolg hiervan wordt de productlocatie in ’s-Hertogenbosch op termijn gesloten en de productlocatie in Lochem uitgebreid.