FrieslandCampina Foodservice breidt Nuenen uit

frieslandcampina-vlag315

NUENEN - FrieslandCampina Foodservice heeft de nieuwbouw in de vestiging Nuenen geopend. Er is een extra productielijn geïnstalleerd en er is nu meer ruimte voor opslag en receptuur-voorbereiding.

De nieuwe productielijn maakt dat het bedrijf producten gaat maken met een langere houdbaarheidsdatum, voor levering  aan voedingsproducenten buiten Nederland en België.

De capaciteit is uitgebreid met 1500 vierkante meter. Daarmee heeft de vestiging nu een oppervlak van in totaal 8000 vierkante meter.

Speciale slagroom

De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerij-industrie, room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaai en soepen en sauzen.

Dit gebeurt vaak in klantspecifieke recepturen op basis van door de klant voorgeschreven wensen en eisen. De vestiging Nuenen heeft 120 medewerkers, waarvan er zo’n 85 werkzaam zijn in de productielocatie.

Ooit familiebedrijf

De vestiging in Nuenen ontstond in 1971, toen de familie Van Ballegooijen begon met een bedrijf dat zich richtte op verse slagroomproducten voor bakkerijen. Het huidige pand in Nuenen is in 1985 gebouwd. In 1993 nam Coberco het bedrijf over en werd het via fusies onderdeel van het huidige FrieslandCampina.

Begin 2014 zijn de activiteiten van FrieslandCampina Professional en FrieslandCampina Out-of-Home samengevoegd tot FrieslandCampina Foodservice. Dit om beter in te spelen op de veranderingen in de sector en de markt.

FrieslandCampina Foodservice is onderdeel van de business group Consumer Products Europe, Middle East & Africa. In totaal werken er bij FrieslandCampina Foodservice 760 mensen.

Lees ook:

FrieslandCampina sluit Roemeense productielocatie (27 mei 2014)

FrieslandCampina sluit Oldenzaal (30 juni 2009)

Lees ook
FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina ingredients gaat de productie van lactoferrine uitbreiden van 10 naar 70 ton. Het bedrijf wil een strategische groei mogelijk maken in de segmenten ‘Early life nutrition’ en ‘Adult Nutrition’. FrieslandCampina wordt hiermee wereldwijd de grootste producent.

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

De omzet bleef dit half jaar nagenoeg gelijk, maar de winst daalde met 37,2%. Als gevolg van de voorspelde recessie volgende jaren, verwacht FrieslandCampina de bedrijfsvoering te veranderen en de productiviteit te verhogen.

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Zuivelproducent FrieslandCampina vervangt alle plastic rietjes in Europese drankverpakkingen met papieren alternatieven. Komend jaar zullen er meer dan 100 miljoen plastic rietjes worden vervangen op verpakkingen van onder meer de merken Fristi, Optimel en Chocomel. Om de papieren rietjes even functioneel te maken als de plastic variant moest een aantal...