FrieslandCampina investeert in derde PET-lijn voor productielocatie Aalter

1 maart 2022 Redactie Food

FrieslandCampina investeert in een derde PET-lijn voor zijn vestiging in Aalter. Met deze lijn wil het bedrijf aansluiten bij het in 2020 gepresenteerde duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet.

FrieslandCampina heeft de ambitie om 100% van de verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te hebben tegen 2025. De nieuwe derde PET-lijn is een volgende stap in deze duurzaamheidsstrategie. Ze biedt tevens de mogelijkheid voor commerciële groei, speelt in op veranderende consumentenbehoeftes en beantwoordt de toegenomen vraag naar duurzame verpakkingen. Vorig jaar won FrieslandCampina de allereerste Verpakking & Label Award voor de tweede rPET-lijn die het bedrijf introduceerde.

Van HDPE naar PET

Melk- en roomproducten van FrieslandCampina gaan gefaseerd over van een verpakking in HDPE-flessen naar PET-flessen. Daarnaast krijgen alle flessen op termijn ook een meer milieuvriendelijke dop of tethered cap die aan de fles vast blijft zitten om zwerfvuil te voorkomen. Verder worden in Aalter ook hoogwaardige roomproducten voor de professionele B2B-markt in PET geproduceerd.

Bron: FrieslandCampina

 

Altijd op de hoogte blijven?