FrieslandCampina lanceert 'de Basis van Voeding'

E-learning de Basis van Voeding

FrieslandCampina Foodservice heeft de e-learning ‘de Basis van Voeding’ gelanceerd. Deze online nascholingscursus biedt zorgmedewerkers een brede basiskennis over eten en drinken voor patiënten en cliënten in de zorg. De e-learning biedt in tien modules overzicht van de actuele stand van zaken rond eten en drinken in de zorg.

'De Basis van Voeding'

Karl Buiks, directeur FrieslandCampina Foodservice: “Patiënten en cliënten in de zorg hebben iedere dag recht op gezond eten en drinken dat bijdraagt aan hun welbevinden en herstel bevordert. Als FrieslandCampina beschikken wij over veel kennis van gezond eten en drinken. Met de e-learning ‘de Basis van Voeding’ delen wij actuele kennis en inzichten op het gebied van eten en drinken in de zorg met zorgmedewerkers.”

Geaccrediteerde nascholing

‘De Basis van Voeding’ is een geaccrediteerde nascholing voor verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4. het Kwaliteitsregister V&V accrediteert de e-learning met 5 punten. Tijdens Zorgtotaal wordt ‘de Basis van Voeding’. Zorgtotaal vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht van 14 t/m 16 maart

Voeding in de Zorg

Het online platform ‘Voeding in de Zorg’  lanceert de e-learning.  FrieslandCampina Foodservice richtte dit platform vorig jaar op. Het is een kennisplatform over eten en drinken voor zorgmedewerkers. Door columns, video’s, tips en weetjes deelt Voeding in de Zorg kennis over eten en drinken met zorgmedewerkers.

Lees ook:

Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Zuivelproducent FrieslandCampina vervangt alle plastic rietjes in Europese drankverpakkingen met papieren alternatieven. Komend jaar zullen er meer dan 100 miljoen plastic rietjes worden vervangen op verpakkingen van onder meer de merken Fristi, Optimel en Chocomel. Om de papieren rietjes even functioneel te maken als de plastic variant moest een aantal...