FrieslandCampina lanceert PlanetProof-kaas

frieslandcampina-starts-producing-more-sustainable-planetproof-cheese-2-1024x538-1024x538-c-default

Onlangs introduceerde FrieslandCampina al melk die de planeet beter moet maken. Deze week start het bedrijf met de productie van kaas onder het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk. Milner is het eerste Nederlandse kaasmerk dat verkrijgbaar zal zijn onder het keurmerk 'PlanetProof', schrijft het bedrijf. Met dit keurmerk voldoet de "duurzamere kaas" aan de eisen die Stichting Milieukeur stelt op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.

PlanetProof

Stichting Milieukeur introduceerde in september 2018 het PlanetProof-label voor zuivel. Voor een paar cent meer kiezen consumenten voor het duurzamere zuivelproduct van melk uit de 'topzuivellijn'. De meerprijs gaat naar de betrokken melkveehouders die voldoen aan de eisen en de coöperatie. Afgelopen december lag de eerste PlanetProof-melk van FrieslandCampina in het schap.

De Milner PlanetProof-kaas is vanaf april te koop. Medio 2019 moet duurzamere kaas voor huismerken waar het bedrijf aan levert verkrijgbaar zijn. De Planetproof-zuivel moet het bedrijf helpen de Nederlandse markt niet te verliezen aan concurrenten. Circa 20% van de melkproductie van de leden van de coöperatie is uitverkoren om beter voor de planeet te zijn.

Bron: Foodlog

Lees ook
Interview: Zakenvrouw van het jaar runt kaas-familiebedrijf

Interview: Zakenvrouw van het jaar runt kaas-familiebedrijf

Mireille Kaptein leidt een familiebedrijf in de zuivelsector. Onlangs werd ze verkozen tot zakenvrouw van het jaar. ‘Wanneer je als dochter de zaak overneemt, moet je je eerst bewijzen.’ Mireille Kaptein staat al tien jaar aan het roer van Kaptein, een familiebedrijf dat groot is geworden in de kaas en boter. Ze nam, als derde generatie,...

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Chr. Hansen heeft een nieuwe bacteriecultuur op de markt gebracht waarmee producenten zoetere yoghurt kunnen maken. Daardoor hoeven achteraf minder suikers te worden toegevoegd. De nieuwe bacteriecultuur, die van Chr. Hansen de lieftallige naam Sweety Y-1 kreeg, zou volgens het bedrijf voor minder verzuring zorgen gedurende de houdbaarheid van de...

Dierenbescherming introduceert Beter Leven Keurmerk voor zuivel

Dierenbescherming introduceert Beter Leven Keurmerk voor zuivel

Gister presenteerde de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk voor zuivel. Het doel van dit nieuwe keurmerk is een meer duurzame en koevriendelijke melkveehouderij. Door een samenwerking tussen de Dierenbescherming, Natuur en Milieu en Vogelbescherming Nederland is het Beter Leven Keurmerk uitgebreid. Vanaf nu mogen ook zuivelproducten een Beter...