FrieslandCampina neemt kaaspakhuis A-ware over

a-ware-pakhuis-workum

FrieslandCampina neemt met ingang van 1 januari 2017 het kaaspakhuis van A-ware in Workum over. Dit pakhuis is gevestigd naast de Workumse fabriek van FrieslandCampina. Deze fabriek rijpt al sinds enkele jaren kaas in het A-ware pakhuis.

De overdracht van het pakhuis past in de strategie van de business group Cheese, Butter & Milkpowder. Op deze manier wordt bijgedragen aan de ambitie om volledig zelf verantwoordelijk te zijn voor het veredelen van de in Workum geproduceerde kazen.

Medewerkers gaan over

Alle 26 medewerkers die werkzaam zijn in het pakhuis van A-ware in Workum zijn onderdeel van de transactie en worden, met behoud van werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden, per 1 januari 2017 overgenomen.

Ook Dalfsen in andere handen

Het rijpingspakhuis van A-ware in Dalfsen wordt per 1 januari overgenomen door Bel Leerdammer. Ook dit pakhuis is gelegen naast een kaasfabriek, in dit geval van Bel Leerdammer.

Lees ook:

Lees ook
FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina ingredients gaat de productie van lactoferrine uitbreiden van 10 naar 70 ton. Het bedrijf wil een strategische groei mogelijk maken in de segmenten ‘Early life nutrition’ en ‘Adult Nutrition’. FrieslandCampina wordt hiermee wereldwijd de grootste producent.

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

De omzet bleef dit half jaar nagenoeg gelijk, maar de winst daalde met 37,2%. Als gevolg van de voorspelde recessie volgende jaren, verwacht FrieslandCampina de bedrijfsvoering te veranderen en de productiviteit te verhogen.

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Zuivelproducent FrieslandCampina vervangt alle plastic rietjes in Europese drankverpakkingen met papieren alternatieven. Komend jaar zullen er meer dan 100 miljoen plastic rietjes worden vervangen op verpakkingen van onder meer de merken Fristi, Optimel en Chocomel. Om de papieren rietjes even functioneel te maken als de plastic variant moest een aantal...