Koninklijke FrieslandCampina N.V. neemt de in Spanje gevestigde kaasverpakker en distributeur Millán Vicente over. Hiermee versterkt de zuivelcoöperatie de positie op de Spaanse en Portugese consumentenmarkt voor kaasproducten.

Roel van Neerbos, president FrieslandCampina Consumer Dairy: “Al tientallen jaren kopen Spaanse en Portugese consumenten en retailers kaasproducten van FrieslandCampina. Met deze acquisitie waarbij we gebruik maken van de lokale commerciële expertise en slagkracht van Milán Vincente aanwenden, kunnen we ons productaanbod voor consumenten en klanten in Spanje en Portugal verder ontwikkelen, innoveren en versterken.”

Millán Vicente is een van de grootste Spaanse verpakkers en distributiebedrijven voor kaas in Zaragoza, een van de belangrijkste logistieke centra in Spanje. De huidige CEO Antonio Millán richtte het bedrijf in 1995 op. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan kazen aan de moderne retail. Millán Vicente is al jarenlang een belangrijke partner van FrieslandCampina in Spanje. Antonio Millán: “Deze samenwerking stelt het bedrijf en de mensen in staat verder te groeien en succesvol te zijn onder de vlag van FrieslandCampina.” Millán zal bij de verdere groei van de onderneming betrokken blijven.

Millán Vicente zal volledig worden geïntegreerd in de Iberische activiteiten van FrieslandCampina. Financiële details over deze transactie worden niet bekendgemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?