FrieslandCampina heeft een tweede Amerikaanse kaasimporteur overgenomen. Eerder deze maand maakte het zuivelbedrijf al de overname van Jana Foods bekend, nu blijkt dat ook het bedrijf Best Cheese Coropration USA is verworven.

Best Cheese Corporation is voortgekomen uit de overblijfselen van Uniekaas, een Nederlandse kaasproducent die in 2017 deels werd overgenomen door DOC Dairy Partners. De onderdelen die niet door DOC werden gekocht gingen, nationaal en internationaal, verder onder de naam Best Cheese. Zo importeert Best Cheese Corporation USA vanuit het hoofdkantoor in New York kaasmerken die voorheen onder Uniekaas vielen, zoals Parrano, Robusto en Melkbus. Best Cheese Holland is al opgegaan in FrieslandCampina. Die overname werd in augustus bekend gemaakt.

VS groeimarkt

“Het Amerikaanse continent is voor ons een strategische groeimarkt. Door Best Cheese en Jana Foods over te nemen, kunnen we onze kaasactiviteiten in de regio verder uitbreiden”, aldus Roel van Neerbos, president consumer dairy van FrieslandCampina.

Best Cheese zal volledig worden geïntegreerd in de FrieslandCampina Consumer Dairy U.S.A.-activiteiten. De voormalige aandeelhouders van Best Cheese, waaronder de Nederlandse investeringsmaatschappij Antea, blijven niet betrokken bij het bedrijf. FrieslandCampina wil niet zeggen hoeveel is betaald voor de overname.

Altijd op de hoogte blijven?