FrieslandCampina ontwikkelt melkschuimmachine

evmi-lattiz

FrieslandCampina komt met een automatische melkschuimmachine voor de horeca. Het concept, met de naam Lattiz, is ontwikkeld samen met koffiebranders en koffiemachinedealers en levert melkschuim van barista-kwaliteit.

Zo’n drie kwart van de in Nederland bestelde kopjes koffie is een cappuccino of latte macchiato, stelt FrieslandCampina. Toch wisselt de kwaliteit van deze koffie in de horeca nog wel eens, vindt het zuivelconcern.

Dit was voor FrieslandCampina reden om een machine te ontwikkelen die een hoge kwaliteit melkschuim combineert met een hoge kwantiteit, meldt Hesselink Koffie, een van de leveranciers van Lattiz.

Ongekoeld houdbaar

De machine levert melkschuim voor een cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd, met een snelheid van zes koppen per minuut. De melk voor de machine wordt geleverd in 4 liter bag-in-box. Deze melk is zeven dagen ongekoeld houdbaar in de machine. Hiermee kunnen 140 cappuccino’s verzorgd worden.

De Lattiz bevat slechts zes knoppen, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Er is een keuzemenu voor een kop, glas, hele of halve kan, of een variabele hoeveelheid (met de +knop).

Optimale hygiëne

Doordat de melk en het product niet met elkaar in aanraking komen, is er een optimale hygiëne en geen extra schoonmaakwerk. Alle onderdelen die met de melk in aanraking komen, worden na gebruik samen met de box verwijderd.

Omdat – vergeleken met andere manieren van melk opschuimen – minder verpakkingsafval wordt geproduceerd, maakt het melkschuim ook onderdeel uit van een duurzaam kopje koffie. De machine zelf is eveneens zeer zuinig in gebruik (A++ energielabel).

De Lattiz wordt geleverd door diverse leveranciers van koffiemachines.

Lees ook:

Lees ook
FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Zuivelproducent FrieslandCampina vervangt alle plastic rietjes in Europese drankverpakkingen met papieren alternatieven. Komend jaar zullen er meer dan 100 miljoen plastic rietjes worden vervangen op verpakkingen van onder meer de merken Fristi, Optimel en Chocomel. Om de papieren rietjes even functioneel te maken als de plastic variant moest een aantal...

De weg naar CO2-neutrale productie

De weg naar CO2-neutrale productie

Duurzame ambities vragen om inventiviteit, een lange adem en flinke investeringen in techniek. Drie koplopers vertellen over hun weg naar een CO2-neutrale foodfabriek. ‘Het is echt pionieren.’ Afbeelding: Biovergisters (Suiker Unie) Oregano, dille, witte en zwarte peper, foelie, nootmuskaat en kaneel zijn slechts een paar van de circa...

FrieslandCampina moet op de kleintjes letten

FrieslandCampina moet op de kleintjes letten

FrieslandCampina moet een strakke financiële discipline handhaven en de leden minder uitbetalen. Dat schrijft Boerderij, dat een kredietbeoordelaarsrapport van eind september opdook.