FrieslandCampina schrapt banen in Gerkesklooster

21 januari 2015

Bij het nieuwe kaaspakhuis van FrieslandCampina in Gerkesklooster verdwijnen per 1 november 2015 in totaal 9 van de 135 arbeidsplaatsen.

Dit omdat het nieuwe kaaspakhuis verregaand wordt geautomatiseerd. Door die automatisering is ook minder behoefte aan tijdelijke krachten, meldt het zuivelconcern. Alle medewerkers zijn geïnformeerd.

Het nieuwe kaaspakhuis vervangt het oude pakhuis dat op 29 juli 2014 samen met een deel van het pekellokaal is afgebrand. De verwachting is dat het pand in november 2015 gereed zal zijn.

Flexibeler/efficiënter

Het nieuwe complex wordt volgens FrieslandCampina veel flexibeler en efficiënter, zodat beter kan worden ingespeeld op de vraag vanuit de markt. Omdat veel processen zijn geautomatiseerd, verandert het werk van de medewerkers op de locatie inhoudelijk.

“Het is wrang dat we van een aantal collega’s afscheid moeten nemen, zeker na wat we de laatste tijd met elkaar hebben doorgemaakt”, stelt plant manager Derrien Jansen.

“Daarom zullen wij ons uiterste best doen om de gevolgen voor de betrokken medewerkers zo veel mogelijk te beperken.”

De bewuste medewerkers vallen onder het Sociaal Plan van FrieslandCampina. Hierdoor kunnen medewerkers rekenen op ondersteuning bij het zoeken naar een andere functie binnen of buiten het concern.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?