FrieslandCampina start productie in China

2 april 2015

FrieslandCampina start in China een productielocatie onder de naam Friesland Huishan Dairy. Dit gebeurt samen met China Huishan Dairy Holdings. Het nieuwe bedrijf brengt er ook een nieuw merk kindervoeding op de markt. In de fabriek, nabij Shenyang, wordt melk verwerkt die afkomstig is van eigen melkveebedrijven van Huishan.

Friesland Huishan Dairy gaat in China een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding exploiteren. Onderdeel hiervan wordt een nieuw merk dat het bedrijf binnenkort op de Chinese markt brengt. Onder dit merk wordt zuigelingenvoeding verkocht.

Joint venture

Het nieuwe bedrijf is een uitvloeistel van de joint venture die FrieslandCampina in oktober 2014 heeft opgericht met China Huishan Dairy Holdings Company Limited. Beide bedrijven hebben een belang van 50 procent genomen in Friesland Huishan Dairy.

Beide bedrijven zetten overigens hun hun bestaande activiteiten op het gebied van kindervoeding in China afzonderlijk voort. Dit houdt in dat Friso-voeding van FrieslandCampina nog steeds exclusief in Nederland wordt geproduceerd en door FrieslandCampina op de markt wordt gebracht. Huishan blijft ook eigen merken verkopen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?