FrieslandCampina stopt met speciale Campina-melk

AMERSFOORT - FrieslandCampina stopt per 1 januari 2014 met speciale Campina-melk, zoals jodium- en biotinerijke melk. Deze melk is afkomstig van koeien die via het veevoer extra mineralen binnenkrijgen.

Het zuivelconcern stopt met de speciale Campina-melk omdat de huidige consument vooral belang hecht aan de natuurlijkheid en Nederlandse herkomst van de melk en aan dierenwelzijn. Traceerbaarheid en specifieke voedingswaarden blijken minder relevant, stelt het concern. Dat meldt Nieuwe Oogst.

Jodium en biotine

FrieslandCampina startte de melk met extra jodium en biotine (vitamine B8) in september 2011. Dagelijks 100 milliliter van deze Campina-merkmelk, levert tenminste 15 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium en biotine.

Jodium is belangrijk voor de schildklierhormonen. Biotine houdt huid en haar gezond, terwijl te weinig biotine huidafwijkingen, bloedarmoede en depressies kan veroorzaken.

De Campina-weidemelk blijft wél bestaan, laat FrieslandCampina weten. Campina zet in de toekomst nog krachtiger in op de consumentenbeleving waarbij verbinding wordt gelegd met leden-melkveehouders van het concern en hun boerderijen.

Tv-campagne krijgt vervolg

De koers om Campina verdere emotionele lading te geven werd dit jaar ingezet met een tv-campagne. Deze campagne krijgt volgend jaar een vervolg.

De ruim 300 melkveehouders, die sinds 2007 de jodium- en biotinerijke melk leverden zijn geïnformeerd. Ze hoeven in 2014 geen extra inspanning meer te leveren. Hun beloning van 0,9 cent per kilo melk stopt dan ook.

Lees ook:

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren