FrieslandCampina vernieuwt Optimel

EVMI_Optimel

FrieslandCampina vernieuwt de receptuur van alle producten van Optimel. De vernieuwde Optimel heeft volgens de zuivelproducent meer smaak, maar minder ingrediënten. In de nieuwe receptuur zijn alleen de 'onmisbare' ingrediënten overgebleven. Zo bevat bijvoorbeeld de Optimel drinkyoghurt meer en mildere magere yoghurt, geen kleurstoffen en alleen nog vruchtensappen van de naamgevende vrucht.

De aanpassingen in de receptuur van het Optimel-assortiment past binnen de ambitie van FrieslandCampina om eenvoudigere producten met alleen onmisbare ingrediënten aan te bieden. FrieslandCampina werkt de komende jaren onder andere aan suikerreductie en aan producten met minder ‘onnodige’ ingrediënten. Zo wil het bedrijf inspelen op de behoeften van de bewuste consument. De wijziging in receptuur gaat gepaard met een uitgebreide media- en activatiecampagne.

FrieslandCampina lanceerde Optimel in 1998. Optimel groeide de afgelopen twintig jaar uit tot een groot. Volgens de cijfers van het Gfk consumeert ruim veertig procent van de Nederlandse huishoudens regelmatig Optimel. De producten bevatten nul procent vet en geen toegevoegde suikers.

Lees ook
Melk en het immuunsysteem

Melk en het immuunsysteem

Melk bevat eiwitten die het jonge immuunsysteem kunnen ondersteunen. Maar juist die eiwitfuncties gaan verloren bij de verwerking tot babymelkpoeder. Aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt gezocht naar mildere manieren om melk te bewerken. Als ik één voedingsmiddel mee zou mogen nemen naar een onbewoond eiland, dan...

'Vanille' wordt 'vanillesmaak'

'Vanille' wordt 'vanillesmaak'

Alle grote producenten, waaronder Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Arla, Superunie, Plus, Zuivelhoeve, Dirk en Dekamarkt, gaan hun vanilleproducten aanpassen naar aanleiding van de klachtenprocedure die Foodwatch vorige maand won tegen FrieslandCampina over vanillevla zonder vanille. Dat maakt foodwatch bekend.In de door Foodwatch tegen FrieslandCampina...

'Mbo'ers zijn keihard nodig'

'Mbo'ers zijn keihard nodig'

Binnenkort opent de Food Innovation Academy de deuren in Vlaardingen. FrieslandCampina, Meneba, Royal Steensma en Verstegen voerden ruim vijf jaar geleden de eerste verkennende gesprekken voor de nieuwe food-opleiding. ‘Opleidingen misten een link met de praktijk op de werkvloer.’ FrieslandCampina was een van de drijvende krachten achter...