FrieslandCampina werkt aan gezond en gebalanceerd assortiment

melk glazen

FrieslandCampina kijkt kritisch naar de samenstelling van zijn producten. In 2018 voldeed 66% van de verkochte producten aan de Global Nutritional Standards (GNS). Over twee jaar moet minimaal 70 procent van de producten voldoen aan deze zelf-opgestelde voedingskundige criteria.

De afgelopen jaren gaat het percentage dat voldoet aan de GNS structureel omhoog. Vandaar dat het bedrijf een nieuw doel heeft gesteld: in 2020 moet 70% van de verkochte producten voldoen aan de GNS.

De criteria zijn gericht op de hoeveelheden eiwitten, calorieën, suiker, zout en (verzadigde) vetten in melk. De GNS zijn gebaseerd op de richtlijnen van de WHO.

Balans in assortiment

Een ander doel van FrieslandCampina is om een assortiment te hebben waarbij er een goede balans bestaat tussen “basisvoeding voor dagelijkse consumptie” en “verwenproducten voor incidentele consumptie”. De doelstelling is dat ieder jaar minstens 70% van de verkochte producten uit de eerste categorie komt. In 2018 was dit zelfs 80%.

Lees ook
FrieslandCampina stuurt Optimel de salademarkt op

FrieslandCampina stuurt Optimel de salademarkt op

Het nieuwste product van FrieslandCampina is een salade. Onder het merk Optimel brengt het bedrijf drie smaken salade op de markt, van het type dat je op een toastje doet. Hiermee springt de zuivelgrootmacht in een voor hen totaal nieuwe markt. FrieslandCampina speelt met dit nieuwe product in op de trend naar duurzaamheid en gezondheid, en op de...

Carrefour introduceert zuivelblockchain

Carrefour introduceert zuivelblockchain

Vanaf deze maand verkoopt de Franse supermarktketen Carrefour blockchainmelk. Via een QR-code op het pak kan de consument informatie vinden over de oorsprong en verwerking van het product. De informatie die consumenten met hun smartphone kunnen oproepen is bijzonder gedetailleerd. Met naam en toenaam worden de boeren, verwerkers en distributeurs genoemd...

Melkproductie neemt toe met 155 kilo per koe

Melkproductie neemt toe met 155 kilo per koe

In 2018 is de gemiddelde melkproductie per koe met 155 kilo gestegen, blijkt uit de cijfers van monitoringsprogramma Agroscoop. Dit is opvallend omdat een warme en droge zomer zoals afgelopen jaar zorgt voor hittestress en minder melkproductie. De oorzaak van de productiestijging wordt toegeschreven aan de optimalisatie van het productieproces binnen...