FrieslandCampina kijkt kritisch naar de samenstelling van zijn producten. In 2018 voldeed 66% van de verkochte producten aan de Global Nutritional Standards (GNS). Over twee jaar moet minimaal 70 procent van de producten voldoen aan deze zelf-opgestelde voedingskundige criteria.

De afgelopen jaren gaat het percentage dat voldoet aan de GNS structureel omhoog. Vandaar dat het bedrijf een nieuw doel heeft gesteld: in 2020 moet 70% van de verkochte producten voldoen aan de GNS.

De criteria zijn gericht op de hoeveelheden eiwitten, calorieën, suiker, zout en (verzadigde) vetten in melk. De GNS zijn gebaseerd op de richtlijnen van de WHO.

Balans in assortiment

Een ander doel van FrieslandCampina is om een assortiment te hebben waarbij er een goede balans bestaat tussen “basisvoeding voor dagelijkse consumptie” en “verwenproducten voor incidentele consumptie”. De doelstelling is dat ieder jaar minstens 70% van de verkochte producten uit de eerste categorie komt. In 2018 was dit zelfs 80%.

Altijd op de hoogte blijven?