FrieslandCampina wil Chinese joint venture voor kindervoeding

frieslandcampina-vlag315

AMERSFOORT - FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings voeren exclusieve gesprekken over een joint venture voor kindervoeding in China.

Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Ze willen in China gezamenlijk kindervoedingsproducten van hoge kwaliteit gaan produceren, op de markt brengen en verkopen. De joint venture gaat een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding exploiteren. Huishan levert de rauwe melk, afkomstig van eigen melkveebedrijven in China. 

Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. De productie van FrieslandCampina’s merk Friso blijft exclusief in Nederland plaatsvinden. FrieslandCampina brengt de producten ook zelf op de markt. Ook Huishan blijft haar eigen merken verkopen.

Huishan en FrieslandCampina werken al  samen bij de productie van koffiecreamers.

Kenniscentrum

In november 2013 hebben FrieslandCampina, Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University een Chinees-Nederlands onderzoeks- en kenniscentrum opgezet. Dit Sino-Dutch Dairy Development Centre stelt zich ten doel om in China in de gehele zuivelketen de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus te verbeteren.

Lees ook:

Lees ook
FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina ingredients gaat de productie van lactoferrine uitbreiden van 10 naar 70 ton. Het bedrijf wil een strategische groei mogelijk maken in de segmenten ‘Early life nutrition’ en ‘Adult Nutrition’. FrieslandCampina wordt hiermee wereldwijd de grootste producent.

China staat weer export varkensvlees toe

China staat weer export varkensvlees toe

Slachterij Westfort mag weer varkensvlees exporteren naar China, meldt Pigbusiness. De schorsingen van Nederlandse slachterijen staan op de agenda van een Chinese delegatie aan Nederland later dit jaar.

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

De omzet bleef dit half jaar nagenoeg gelijk, maar de winst daalde met 37,2%. Als gevolg van de voorspelde recessie volgende jaren, verwacht FrieslandCampina de bedrijfsvoering te veranderen en de productiviteit te verhogen.