FrieslandCampina wil Chinese joint venture voor kindervoeding

AMERSFOORT - FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings voeren exclusieve gesprekken over een joint venture voor kindervoeding in China.

Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Ze willen in China gezamenlijk kindervoedingsproducten van hoge kwaliteit gaan produceren, op de markt brengen en verkopen. De joint venture gaat een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding exploiteren. Huishan levert de rauwe melk, afkomstig van eigen melkveebedrijven in China. 

Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. De productie van FrieslandCampina’s merk Friso blijft exclusief in Nederland plaatsvinden. FrieslandCampina brengt de producten ook zelf op de markt. Ook Huishan blijft haar eigen merken verkopen.

Huishan en FrieslandCampina werken al  samen bij de productie van koffiecreamers.

Kenniscentrum

In november 2013 hebben FrieslandCampina, Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University een Chinees-Nederlands onderzoeks- en kenniscentrum opgezet. Dit Sino-Dutch Dairy Development Centre stelt zich ten doel om in China in de gehele zuivelketen de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus te verbeteren.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

FrieslandCampina publiceerde 21 februari de jaarresultaten van 2022. De zuivelproducent zag de omzet stijgen met 22,4 procent naar 14,1 miljard euro en spreekt van een solide en dynamisch jaar.

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

Om hun boterproductienetwerk in Nederland te optimaliseren en verduurzamen, wil FrieslandCampina alle productie van boter onderbrengen in Lochem. Als gevolg hiervan wordt de productlocatie in ’s-Hertogenbosch op termijn gesloten en de productlocatie in Lochem uitgebreid.