FrieslandCampina wil Duitse consumentenmerken verkopen aan Unternehmensgruppe Theo Müller

Persbericht FrieslandCampina vlag

FrieslandCampina wil onderdelen van zijn Duitse consumentenactiviteiten te verkopen aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller. Het gaat daarbij onder meer om het merk Landliebe en drie Duitse productievestigingen. De circa 1.000 medewerkers van FrieslandCampina Germany zijn over de voorgenomen verkoop geïnformeerd.

Met de beoogde transactie verkoopt FrieslandCampina deze merken aan Unternehmensgruppe Theo Müller: Landliebe, Tuffi, Südmilch, Puddis, Mondelice, diverse huismerken in het ‘witte zuivel’-assortiment en Gastro. Ook verkoopt FrieslandCampina de productiefaciliteiten, opslagplaatsen en distributiecentra in Heilbronn, Keulen en Schefflenz.

FrieslandCampina gaat zich in Duitsland toeleggen op de marketing en verkoop van zijn internationale merken Chocomel en Valess, zijn kaasmerken en door FrieslandCampina buiten Duitsland geproduceerde huismerken, waaronder kaas en slagroomspuitbussen. Ook zet het bedrijf zijn Professional-business voort. FrieslandCampina blijft aanwezig met Kievit in Lippstadt en met DFE Pharma in Goch en Nörten-Hardenberg.

FrieslandCampina gaat door met het ophalen en verwerken van de melk van zijn Duitse leden-melkveehouders. De nieuwe eigenaar neemt de contracten van Duitse niet-ledenmelkveehouders met een leverancierscontract over.

De transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en de Duitse mededingingsautoriteit. De ledenraad neemt op 20 juni 2022 een besluit over de voorgenomen transactie. Naar verwachting wordt de transactie voor het eind van 2022 afgerond.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

FrieslandCampina publiceerde 21 februari de jaarresultaten van 2022. De zuivelproducent zag de omzet stijgen met 22,4 procent naar 14,1 miljard euro en spreekt van een solide en dynamisch jaar.

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

Om hun boterproductienetwerk in Nederland te optimaliseren en verduurzamen, wil FrieslandCampina alle productie van boter onderbrengen in Lochem. Als gevolg hiervan wordt de productlocatie in ’s-Hertogenbosch op termijn gesloten en de productlocatie in Lochem uitgebreid.