FrieslandCampina wil Duitse consumentenmerken verkopen aan Unternehmensgruppe Theo Müller

Persbericht FrieslandCampina vlag

FrieslandCampina wil onderdelen van zijn Duitse consumentenactiviteiten te verkopen aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller. Het gaat daarbij onder meer om het merk Landliebe en drie Duitse productievestigingen. De circa 1.000 medewerkers van FrieslandCampina Germany zijn over de voorgenomen verkoop geïnformeerd.

Met de beoogde transactie verkoopt FrieslandCampina deze merken aan Unternehmensgruppe Theo Müller: Landliebe, Tuffi, Südmilch, Puddis, Mondelice, diverse huismerken in het ‘witte zuivel’-assortiment en Gastro. Ook verkoopt FrieslandCampina de productiefaciliteiten, opslagplaatsen en distributiecentra in Heilbronn, Keulen en Schefflenz.

FrieslandCampina gaat zich in Duitsland toeleggen op de marketing en verkoop van zijn internationale merken Chocomel en Valess, zijn kaasmerken en door FrieslandCampina buiten Duitsland geproduceerde huismerken, waaronder kaas en slagroomspuitbussen. Ook zet het bedrijf zijn Professional-business voort. FrieslandCampina blijft aanwezig met Kievit in Lippstadt en met DFE Pharma in Goch en Nörten-Hardenberg.

FrieslandCampina gaat door met het ophalen en verwerken van de melk van zijn Duitse leden-melkveehouders. De nieuwe eigenaar neemt de contracten van Duitse niet-ledenmelkveehouders met een leverancierscontract over.

De transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en de Duitse mededingingsautoriteit. De ledenraad neemt op 20 juni 2022 een besluit over de voorgenomen transactie. Naar verwachting wordt de transactie voor het eind van 2022 afgerond.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Thema's
Lees ook
Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Gezamenlijk gaan de bedrijven verder met het ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.

FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm

FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm

De productielocatie van FrieslandCampina in Veghel heeft bij het lozen van afvalwater de sulfaatnorm overschreden. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.

FrieslandCampina publiceert klimaatplan ‘Op weg naar klimaatneutrale zuivel’

FrieslandCampina publiceert klimaatplan ‘Op weg naar klimaatneutrale zuivel’

Als onderdeel van het integrale duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet publiceerde FrieslandCampina vorige week het klimaatplan ‘Op weg naar klimaatneutrale zuivel’. Uiterlijk in 2050 wil FrieslandCampina netto-klimaatneutraal zuivel produceren. Het klimaatplan bevat doelstellingen en concrete acties met als ijkpunt een significante reductie...