FrieslandCampina wil meer soorten kaas maken

14 juni 2017

FrieslandCampina wil dat Frico wereldwijd het leidende kaasmerk wordt, zoals Friso dat is voor kindervoeding. Nu zijn er nog te veel verschillende merken in omloop. Aldus Bas van den Berg, de COO van de divisie Kaas, Boter en Melkpoeder van FrieslandCampina.

Ook moet FrieslandCampina meer soorten kaas gaan produceren volgens de COO. Het bedrijf gaat gesprekken voeren met grote pizzaproducenten om duidelijk te krijgen welke kaassoorten hier gewenst zijn.

Kaassoorten

FrieslandCampina is nu de grootste producent van Goudse kaas. Door de overname van het Belgische bedrijf Fabrelac in 2015 is het zuivelbedrijf actief op de markt voor mozzarella. Volgens Van den Bergh is daar veel vraag naar.

Speciale markten

Van den Bergh ziet ook kansen op speciale markten. Zo werd onlangs een pilot aangekondigd voor de levering van kaas met het VLOG-label voor de Duitse markt. Het VLOG-label geeft de garantie dat er binnen de keten niet met genetisch gemodificeerde organismen wordt gewerkt.

Daarnaast werkt FrieslandCampina aan kaas zonder E-nummers. Daar komt ook meer vraag naar. En het bedrijf heeft ruim een jaar ook weidekaas in het aanbod. Daar bestaat ook vraag naar vanuit de Duitse retail.

Bron: AgriHolland

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?