FRSH Matters wordt sponsor van schaatsploeg Team FrySk

FRSH Matters

FRSH Matters is vanaf 25 augustus officieel de nieuwe sponsor van Team FrySk. Gezonde voeding en sport sluiten goed op elkaar aan. Samen willen FRSH Matters en Team FrySk de bewustwording creëren dat voeding, en specifiek groenten en fruit, een belangrijke rol spelen bij een gezond leven.

FRSH Matters

FRSH Matters is een merk van het Friese familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit. FRSH Matters staat voor gezonde voeding. Het assortiment bestaat onder andere uit Fresh Lemonade Infusions, Sous-Vide groenten, groentepasta’s en groenterijst. Alles is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder E-nummers en zonder toegevoegde suikers. De schaatsen van Team FrySk gaan via social media en blogs laten zien hoe zij deze producten gebruiken in hun dagelijks leven.

Team FrySk

Team FrySk is de regionale schaatsploeg die gevestigd is in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Daar proberen zij talent te helpen met de start en ontwikkeling van hun schaatscarrière. Team FrySk focust zich hoofdzakelijk op Fries talent, maar heeft ook een internationaal team. Op 6 september presenteert Team FrySk in de Elfstedenhal in Leeuwarden het team voor het nieuwe seizoen.

Lees ook
Voedingsdeskundigen verdeeld over mogelijke invoering Nutri-Score

Voedingsdeskundigen verdeeld over mogelijke invoering Nutri-Score

Nieuwsuur besteedde in de uitzending van zaterdag 16 juli aandacht aan de Nutri-Score. Dit Europese voedingskeuzelogo is bedoeld om in een oogopslag te laten zien wat de voedingswaarde van een product is. Later dit jaar wordt het logo mogelijk verplicht in Europa.

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

Sportsupplementen

Sportsupplementen

Eiwitten gemaakt van insecten zijn een duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten, weet student Levi Fortuin (23). Inmiddels maakt hij sportsupplementen van buffalowormen. ‘Ik hoop dat insecten straks vast onderdeel zijn van onze voeding’.