Fruitteler opgepakt om mogelijke subsidiefraude

Een directeur van een fruitteeltbedrijf en een door dit bedrijf ingehuurde subsidieadviseur zijn aangehouden door de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA (NVWA-IOD). Er loopt een onderzoek naar subsidiefraude.

Behalve deze 2 verdachten zijn ook 2 directeuren van een kassenbouwbedrijf aangehouden.

De NVWA-IOD onderzoekt de betrokkenheid van de 4 bij het vermoedelijk frauduleus aanvragen van EU-subsidie voor de bouw van een kas. De subsidie is al gedeeltelijk uitgekeerd. Het gaat om honderdduizenden euro’s. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

Bij een reguliere inspectie van de NVWA rees het vermoeden van fraude. In april waren al doorzoekingen gedaan bij verschillende bedrijven en de woning van één van de verdachten. Daarbij werd een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. Dit leidde tot de aanhouding van de 4 verdachten op dinsdag 16 september.

Lees ook:

Inval Oost-Nederland om illegale agf-import (24 juni 2014)

Inval bij Willy Selten om omkatten paardenvlees (18 februari 2013)

Meer over
Lees ook
Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

Tijdens het Offerfeest constateerden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie geen illegale slachterijen of ernstige overtredingen op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid. Het bleef bij paar geringe overtredingen zoals ontbrekende I&R registraties.

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.