Functional food? Waarom dan niet functioneel snoepen?

EVMI_Functional Foods

Functioneel snoepgoed, snoep waaraan ingrediënten zijn toegevoegd die de voedingswaarde verhogen, is in Amerika een groeiende trend, schrijft de Amerikaanse voedingshoogleraar Marion Nestle in haar blog Food Politics. Nestle wijst er op dat zoetwarenproducenten moeten oppassen dat ze de ‘jelly bean-regel’ niet overtreden. Die regel houdt in dat zoetwarenfabrikanten geen voedingsstoffen mogen toevoegen om het product alleen maar gezond te laten lijken.

Toch is het idee van functioneel snoepgoed zo gek nog niet. ConfectioneryNews wijdde een themanummer aan een handvol start-ups en hippe zoetwarenmakers die erin slagen hun lekkers een hogere voedingswaarde mee te geven.

Zo maakt YouBar voedingsrepen voor individuele voedingsbehoeften van sporters, test Rainmaker zijn eerste zoetwaren met eiwitten als functioneel ingrediënt in Groot-Brittannië en Ierland en vervangt Supertreats de cacao in chocola door het gezondere alternatief carobe-poeder.

In Nederland lukte het onderzoekers van de Wageningen Universiteit om algenchocola te maken op spirulina-basis.

Bron: Foodlog

Foto: 'Supertreats Caffeine-free Carob Bars', Facebook

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Consumenten kopen prijsbewuster Sinterklaaslekkernijen

Consumenten kopen prijsbewuster Sinterklaaslekkernijen

Dit jaar viert 56 procent van de Nederlanders Sinterklaas. Ruim zes op de tien Nederlanders let vanwege de hoge inflatie scherper op prijzen van Sinterklaaslekkernijen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VBZ, branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten.

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.

Zoetwarenbedrijf Cloetta reorganiseert productie in Nederland en België

Zoetwarenbedrijf Cloetta reorganiseert productie in Nederland en België

Het Zweedse zoetwarenbedrijf Cloetta, moederbedrijf van Red Band, is van plan om een nieuwe fabriek te bouwen in Nederland, die in 2026 in gebruik moet gaan. Daarvoor wil het bedrijf drie huidige fabrieken in Roosendaal en Turnhout sluiten.