Functional food? Waarom dan niet functioneel snoepen?

15 juni 2018

Functioneel snoepgoed, snoep waaraan ingrediënten zijn toegevoegd die de voedingswaarde verhogen, is in Amerika een groeiende trend, schrijft de Amerikaanse voedingshoogleraar Marion Nestle in haar blog Food Politics. Nestle wijst er op dat zoetwarenproducenten moeten oppassen dat ze de ‘jelly bean-regel’ niet overtreden. Die regel houdt in dat zoetwarenfabrikanten geen voedingsstoffen mogen toevoegen om het product alleen maar gezond te laten lijken.

Toch is het idee van functioneel snoepgoed zo gek nog niet. ConfectioneryNews wijdde een themanummer aan een handvol start-ups en hippe zoetwarenmakers die erin slagen hun lekkers een hogere voedingswaarde mee te geven.

Zo maakt YouBar voedingsrepen voor individuele voedingsbehoeften van sporters, test Rainmaker zijn eerste zoetwaren met eiwitten als functioneel ingrediënt in Groot-Brittannië en Ierland en vervangt Supertreats de cacao in chocola door het gezondere alternatief carobe-poeder.

In Nederland lukte het onderzoekers van de Wageningen Universiteit om algenchocola te maken op spirulina-basis.

Bron: Foodlog

Foto: 'Supertreats Caffeine-free Carob Bars', Facebook

Altijd op de hoogte blijven?