Fusie DOC en DMK loopt vertraging op

9 december 2015

Het fusievoorstel dat DOC Kaas uit Hoogeveen en het Duitse DMK bij de Europese Commissie hebben ingediend, is teruggehaald. Eerst moeten details verder uitgewerkt worden om het daarna opnieuw in te dienen. De zuivelaars verwachten dat dit enkele maanden gaat duren.

De Europese Commissie heeft aanvullende vragen, om een beter beeld te krijgen van de gevolgen die de fusie heeft voor de kaasmarkt.

Het zou daarbij vooral gaan om marktaandelen en afzetstromen richting retail. Dat melden Boerderij en B&L MedienGesellschaft. Zo zou het fusiebedrijf in specifieke marktsegmenten een te dominante partij worden.

Strandde in eerste fase

Het komt zelden voor dat eenmaal ingediende dossiers weer worden teruggehaald. Bronnen rond DOC Kaas en DMK zeggen dat het overleg in Brussel al bij de eerste fase van het fusie-onderzoek strandde.

Een woordvoerder van DMK hoopt dat de Europese Commissie nog in het eerste kwartaal van 2016 toestemming zal geven voor de fusie. Maar de verwachting is dat dit nog minimaal enkele maanden op zich zal laten wachten.

Verkoop onderdelen?

Over een mogelijke verkoop van bedrijfsonderdelen is overigens nog niet gesproken. Dat zal pas aan de orde komen in een latere fase.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?