Fusie DOC en DMK loopt vertraging op

evmi-doc-dmk

Het fusievoorstel dat DOC Kaas uit Hoogeveen en het Duitse DMK bij de Europese Commissie hebben ingediend, is teruggehaald. Eerst moeten details verder uitgewerkt worden om het daarna opnieuw in te dienen. De zuivelaars verwachten dat dit enkele maanden gaat duren.

De Europese Commissie heeft aanvullende vragen, om een beter beeld te krijgen van de gevolgen die de fusie heeft voor de kaasmarkt.

Het zou daarbij vooral gaan om marktaandelen en afzetstromen richting retail. Dat melden Boerderij en B&L MedienGesellschaft. Zo zou het fusiebedrijf in specifieke marktsegmenten een te dominante partij worden.

Strandde in eerste fase

Het komt zelden voor dat eenmaal ingediende dossiers weer worden teruggehaald. Bronnen rond DOC Kaas en DMK zeggen dat het overleg in Brussel al bij de eerste fase van het fusie-onderzoek strandde.

Een woordvoerder van DMK hoopt dat de Europese Commissie nog in het eerste kwartaal van 2016 toestemming zal geven voor de fusie. Maar de verwachting is dat dit nog minimaal enkele maanden op zich zal laten wachten.

Verkoop onderdelen?

Over een mogelijke verkoop van bedrijfsonderdelen is overigens nog niet gesproken. Dat zal pas aan de orde komen in een latere fase.

Lees ook:

Lees ook
Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.