Fusie DOC Kaas met DMK gaat door

Een ruime meerderheid van de leden van DOC Kaas heeft ingestemd met een fusie met het Duitse DMK. 95,3 procent van de aanwezige leden stemden voor. Van alle leden was 84,6 procent aanwezig tijdens de stemming.

“We zijn verheugd dat zoveel leden een fusie met DMK ook als de beste mogelijkheid zien om de doelen van DOC Kaas op korte en lange termijn te realiseren”, zegt Arjan Schimmel, voorzitter van het bestuur van DOC Kaas. Het gaat daarbij om een concurrerende, stabiele melkprijs, continuïteit en een afnamegarantie.

Schimmel gaf wel aan met de tegenstemmers in gesprek te gaan. Hij wil ook deze leden er namelijk graag bij houden.

Eigen identiteit

Afgesproken is dat het bedrijf DOC Kaas B.V. een dochteronderneming van DMK wordt. Wel behoudt het bedrijf zijn eigen naam en identiteit. Ook de coöperatie DOC Kaas B.A. blijft bestaan en behoudt de eigen naam en identiteit.

De coöperatie DOC Kaas krijgt verder zeggenschap in de gefuseerde onderneming door een aandeel in DMK Group en wordt met één lid vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van DMK en met twee leden in de algemene vergadering van aandeelhouders.

De leden van DOC Kaas blijven lid van de coöperatie DOC Kaas. De coöperatie levert alle melk aan DMK die hiervoor dezelfde melkprijs uitbetaalt als aan de eigen leden-veehouders.

Nodige stappen

Voordat de fusie rond is, moeten nog de nodige stappen gezet worden. Zo moeten de bestuurlijke organen binnen DMK Group nog instemmen met het fusievoorstel (medio juni).

Ook moeten de bevoegde mededingingsautoriteiten hun fiat nog geven en zal de ondernemingsraad van DOC Kaas advies uitbrengen over het fusievoorstel.

De verwachting is dat het proces eind 2015 is afgerond en dat de fusie tussen DOC Kaas en DMK Group op 1 januari 2016 een feit is.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods voeren fusiegesprekken. Dat meldt de Telegraaf. Zwanenberg heeft via hun pr-bureau bevestigd dat er aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden. De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, zou de gesprekken hebben gevoerd met de familie Van Drie. Zwanenberg is de...

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

Vanaf 1 juni 2019 vormen RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuw instituut. De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Het lab van de...