Fusie Rainforest Alliance en UTZ

Fusie Rainforest Alliance en UTZ

De keurmerken Rainforest Alliance en UTZ zijn vanaf 1 januari 2018 gefuseerd. De twee internationale certificeringsorganisaties voor duurzaamheid geloven dat ze zich moeten blijven ontwikkelen en innoveren om uitdagingen als klimaatverandering, ontbossing, stelselmatige armoede en sociale ongelijkheid efficiënt aan te pakken. Samen kunnen ze ene groter verschil maken.

De organisaties gaan verder onder de naam Rainforest Alliance. Hiervoor is gekozen vanwege de herkenbaarheid en betrokkenheid van consumenten. Door de krachten te bundelen, bieden beide organisaties gezamenlijk een toonaangevend platform om de vraag naar verantwoord ingekochte producten te helpen vergroten.

Het keurmerk blijft zich inzetten om wereldwijde sociale en milieuproblemen te bestrijden. Samen vergroten en versnellen ze hun werk om agrarische landschappen te vernieuwen en bossen te behouden; duurzaam levensonderhoud te bevorderen en klimaatbestendigheid in kwetsbare regio’s te ontwikkelen; en om bedrijven te veranderen, waardeketens te innoveren en consumenten te betrekken bij positieve veranderingen.

Eerder gaven de organisaties aan dat ze één mondiale certificeringsstandaard willen ontwikkelen. Deze standaard moet de certificering voor boeren versimpelen en bedrijven in staat stellen om op efficiënte wijze duurzamere toeleveringsketens te realiseren. Ook blijft de Rainforest Alliance haar diplomatieke activiteiten uitbreiden en nieuwe samenwerkingen aangaan om landschappen in belangrijke regio’s te beschermen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
HelloFresh stelt nieuwe doelstellingen voor emissiereductie

HelloFresh stelt nieuwe doelstellingen voor emissiereductie

HelloFresh presenteert in het duurzaamheidsrapport over 2022 nieuwe doelstellingen op het gebied van CO2-uitstoot en voedselverspilling. Eind 2025 moeten de productiefaciliteiten voor maaltijdboxen met 66% per euro omzet verminderd zijn, ten opzichte van het basisniveau in 2019. HelloFresh presenteert in het duurzaamheidsrapport over 2022 nieuwe doelstellingen...

Fooditive nieuwe vertegenwoordiger van de voedingsindustrie in de ruimte

Fooditive nieuwe vertegenwoordiger van de voedingsindustrie in de ruimte

Fooditive, ontwikkelaar van innovatieve en duurzame plantaardige ingrediënten, heeft de nieuwe overeenkomst The Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations ondertekend. Hierin is vastgelegd hoe bedrijven zich in de ruimte zouden moeten gedragen.

Kabinet komt met Nationaal Programma Verduurzaming Industrie

Kabinet komt met Nationaal Programma Verduurzaming Industrie

Het kabinet ziet veel kansen voor de industrie om verder te verduurzamen en komt daarom met het Nationaal Programma Verduurzaming Industrie. Hiermee wil de overheid meer regie nemen en te zorgen voor meer samenhang tussen verschillende initiatieven.