Gatorade komt met biologische energy drink

5 september 2016

Gatorade introduceert in Amerika een biologische suikerhoudende energiedrank: G Organic. Het bevat 7 ingrediënten: water, biologische rietsuiker, citroenzuur, natuurlijke biologische smaakstoffen, zeezout, natriumcitraat en kaliumchloride.

Het is volgens het merk de eerste biologische energiedrank. “Omdat atleten zich continu ontwikkelen, introduceren wij nieuwe productinnovaties om aan hun behoeften tegemoet te komen”, stelde het bedrijf.

Biologisch in de lift

De verkoop van biologische producten in de VS liet vorig jaar voor de vierde achtereenvolgende keer een groei in dubbele cijfers zien. In 2015 ging het om een stijging met 11 procent.

Volgens de New York Times wil Gatorade, dat bekend is van de felgekleurde sportdranken, meeliften op de toenemende belangstelling voor natuurlijke, biologische, ‘vrij-van’ producten.

'Veel suiker'

Critici plaatsen kanttekeningen: “Het is een stap voorwaarts maar het is nog steeds een drank met veel suiker”, zegt Lindsay Moyer van het Center for Science in the Public Interest.

“Elke fles van 500 ml bevat zeven theelepels aan toegevoegd suiker. De Americain Heart Association raadt dagelijks maximaal 6 theelepels aan.” Volgens haar is voor de meeste mensen water nog altijd de beste sportdrank.

Dit najaar

De nieuwe energy drink komt vanaf dit najaar in Amerika op de markt in de smaken citroen, aardbei en gemengde bessen, meldt PepsiCo, de producent van Gatorade.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?