Gebruik verzadigd en transvet neemt verder af

18 maart 2009

RIJSWIJK - De vetzuursamenstelling van snacks, bakkerijproducten en voorgebakken aardappelproducten is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd.

Dit blijkt uit recente monitoringsgegevens van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling. Het rapport met de gegevens is vandaag aangeboden aan de Vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) van de Tweede Kamer.

Volgens het rapport bevatten bakkerijproducten en snacks die zijn gemaakt op basis van plantaardige oliën en vetten, vaak niet meer dan 1 gram transvetzuren per 100 gram product.

Consumenten en horeca-ondernemers
'In bakkerijgrondstoffen als bakkerijmargarines, broodverbetermiddelen, broodmixen en banketmixen is eveneens de hoeveelheid transvetzuren laag, en is ook het verzadigd vet de afgelopen jaren gereduceerd', aldus de taakgroep.

Niet alleen de industrie heeft haar best gedaan, aldus de taakgroep, ook gebruiken consumenten en horeca-ondernemers steeds vaker vloeibare margarines en frituurvetten met een gunstige vetzuursamenstelling.

De Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling is initiatief waaraan verschillende branche-organisaties deelnemen.  

Lees ook:
Productschap MVO gaat samenwerken met WUR (13 november 2008)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over verzadigd vet

Altijd op de hoogte blijven?