Geen frisdrank met suiker meer op middelbare scholen

Frisdrank

Nederlandse frisdrankproducenten stoppen met de verkoop van suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. Dit gebeurt uiterlijk eind 2018, als alle huidige contracten zijn afgelopen. Scholieren kunnen dan alleen nog maar water en frisdranken zonder, of met weinig calorieën kopen.

Raymond Gianotten, directeur van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen, laat weten dat frisdrankproducenten middelbare scholieren willen helpen bij het maken van een gezondere en bewustere keuze. "We verkopen graag onze drankjes, maar we nemen ook graag onze verantwoordelijkheid", aldus Gianotten in het NOS Radio 1 Journaal. Gianotten denkt dat frisdrankproducenten zichzelf niet in de vingers snijden. "We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod."

Bron: Foodlog

Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.