Geen frisdrank met suiker meer op middelbare scholen

Frisdrank

Nederlandse frisdrankproducenten stoppen met de verkoop van suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. Dit gebeurt uiterlijk eind 2018, als alle huidige contracten zijn afgelopen. Scholieren kunnen dan alleen nog maar water en frisdranken zonder, of met weinig calorieën kopen.

Raymond Gianotten, directeur van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen, laat weten dat frisdrankproducenten middelbare scholieren willen helpen bij het maken van een gezondere en bewustere keuze. "We verkopen graag onze drankjes, maar we nemen ook graag onze verantwoordelijkheid", aldus Gianotten in het NOS Radio 1 Journaal. Gianotten denkt dat frisdrankproducenten zichzelf niet in de vingers snijden. "We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod."

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eerste statiegeldblikje ingeleverd

Eerste statiegeldblikje ingeleverd

Het eerste blikje met statiegeld is ingeleverd. “Een belangrijke stap op weg naar de officiële start van het statiegeldsysteem voor blikjes vanaf 1 april”, aldus Statiegeld Nederland. De maatregel moet het zwerfafval terugdringen. Van de ingeleverde blikjes worden nieuwe verpakkingen gemaakt.

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Tegen het einde van 2022 worden de criteria voor het voedingslabel Nutri-Score strenger. De rekenmethodiek krijgt een update waardoor ongezonde producten geen A of B-score meer krijgen. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, reageert op dit bericht van EVMI. “Consument maakt met verbeterde Nutri-Score makkelijker gezondere voedingskeuzes.”