Gehakt wordt minder vet

26 januari 2007

DEN HAAG - Het toegestane gehalte aan vet in gehakt wordt verlaagd van 35 naar 25 procent. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

Bij mager gehakt gaat de grens omlaag van 20 naar 15 procent. Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid wil hiermee een nieuwe stap zetten in de strijd tegen overgewicht en ongezonde verzadigde vetten.

Ook wordt zo de onduidelijkheid in de wetgeving over het toegestane vetpercentage in gehakt weggenomen. Dit staat in het wetsvoorstel tot wijziging van het Warenbesluit Vlees, Gehakt en Vleesproducten.

Het wetsvoorstel is tot stand gekomen in goed overleg met alle betrokkenen, van productschap tot Consumentenbond. In het kader van het project overgewicht wordt met het bedrijfsleven gesproken over het maken van gezondere voeding.

Lees ook:
Mager gehakt supermarkt te vet (24 mei 2006)

Vlees traceren door DNA (12 oktober 2006)

Altijd op de hoogte blijven?