Gelderland start met programma om voedselaanbod te vergroenen

Arnhem/Gelderland (Bart Ros via Unsplash)

Foto: Bart Ros via Unsplash

De provincie Gelderland start met het programma Gelderland van Morgen, waarmee de provincie het voedselaanbod wil vergroenen. Ondernemers kunnen met 50% subsidie deelnemen aan het programma.

Het programma heeft als doel om meer dan 10 miljoen ‘borden te vergroenen’ binnen- en buitenshuis en 15 tot 25% minder voedsel te verspillen. Hiermee wil de provincie 30 tot 40% CO2 besparen. Tien organisaties in de horeca, zorg, catering en detailhandel namen al deel om hier de komende 1 of 2 jaar mee aan de slag te gaan, waaronder Rijnstate Ziekenhuis, Radboudumc en Dirk van den Broek.

De ondernemers die hun voedselaanbod willen verduurzamen, krijgen een Quickscan die inzicht geeft in de impact van het voedsel dat ze nu aanbieden en welk voedsel er wanneer wordt verspild. Vervolgens kiest de voedselaanbieder zelf waar zij of hij mee aan de slag wil. De voedselaanbieder wordt hierbij geholpen met kennis, praktische handvatten en tools om de impact te meten.

Aanmelden kan nog steeds. Meer informatie is te lezen op de website van Gelderland van Morgen.

Bron: Provincie Gelderland

Lees ook
KIDV publiceert factsheet over drankenkartons

KIDV publiceert factsheet over drankenkartons

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken heeft een factsheet over drankenkartons gepubliceerd, met informatie over de inzameling, sortering en recycling van deze verpakkingen en welke duurzaamheidsaspecten daarbij een rol spelen. In deze factsheet wordt uitgelegd waarom drankenkartons volgende de KIDV de kwalificatie ‘redelijke recyclebaar’ hebben en wat...

België lanceert open call Circulaire Voedselketen

België lanceert open call Circulaire Voedselketen

Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2025 30% van de voedselverspilling te voorkomen of om deze te verwerken tot hoogwaardigere voedselproducten of veevoer. Eén van de manieren waarop Vlaanderen dit wil bereiken is door het bevorderen van de circulaire voedselketen.

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Een goed gevulde koelkast is fors duurder dan een jaar geleden. We zoeken naar manieren om geld te besparen, zoals slimmer inkopen doen en het tegengaan van voedselverspilling. Toch gooit maar liefst driekwart van de Nederlanders (76%) nog wel eens voedsel weg, blijkt uit onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Eén op de drie (38%) weet daarbij...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren