Gelderland start met programma om voedselaanbod te vergroenen

Arnhem/Gelderland (Bart Ros via Unsplash)

Foto: Bart Ros via Unsplash

De provincie Gelderland start met het programma Gelderland van Morgen, waarmee de provincie het voedselaanbod wil vergroenen. Ondernemers kunnen met 50% subsidie deelnemen aan het programma.

Het programma heeft als doel om meer dan 10 miljoen ‘borden te vergroenen’ binnen- en buitenshuis en 15 tot 25% minder voedsel te verspillen. Hiermee wil de provincie 30 tot 40% CO2 besparen. Tien organisaties in de horeca, zorg, catering en detailhandel namen al deel om hier de komende 1 of 2 jaar mee aan de slag te gaan, waaronder Rijnstate Ziekenhuis, Radboudumc en Dirk van den Broek.

De ondernemers die hun voedselaanbod willen verduurzamen, krijgen een Quickscan die inzicht geeft in de impact van het voedsel dat ze nu aanbieden en welk voedsel er wanneer wordt verspild. Vervolgens kiest de voedselaanbieder zelf waar zij of hij mee aan de slag wil. De voedselaanbieder wordt hierbij geholpen met kennis, praktische handvatten en tools om de impact te meten.

Aanmelden kan nog steeds. Meer informatie is te lezen op de website van Gelderland van Morgen.

Bron: Provincie Gelderland

Lees ook
Bierbrouwerij AB InBev verduurzaamt met zonnepanelen

Bierbrouwerij AB InBev verduurzaamt met zonnepanelen

Bierbrouwerij AB InBev heeft een zonnepark met 434 zonnepanelen in gebruik genomen op het dak van de Horeca Technische Service in Gilze. De zonnepanelen zijn geplaatst door eigenaar Schroders Capital (namens Real Estate Gateway Fund) en levert 190.000 kWh per jaar.

ING: Hoge inflatie kan verduurzaming in toeleverketens hinderen

ING: Hoge inflatie kan verduurzaming in toeleverketens hinderen

Voedingsbedrijven moeten de komende jaren vanwege wetgeving meer doen om arbeidsomstandigheden in internationale toeleverketens te verbeteren en milieuschade te beperken. Tegelijkertijd is er vanuit afnemers veel druk om prijzen laag te houden en zo de inflatie voor consumenten te beperken. Op de korte termijn zorgt dit voor een spagaat en kan dit investeringen...

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Technasium leerlingen ontwikkelen oplossingen tegen voedselverspilling

Ongeveer 370 derdejaars vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia deden mee aan het project 'Stop Voedselverspilling'. Hun opdracht? Een oplossing ontwikkelen voor het weggooien van voedsel. Tijdens de Floriade Expo in Almere werden op 17 mei de winnaars bekend gemaakt.