'Geluidsgolven verbeteren smaak'

LAS VEGAS - Geluidsgolven kunnen de smaak van dranken verbeteren. Zo zou de bitterheid uit goedkope wijnen kunnen worden weggenomen.

Dat meldt Beveragedaily.com. Uitvinder Alphonse Cassone (oprichter van het bedrijf Medsonix) had 6 jaar geleden patent op de technologie aangevraagd. Het US Patent and Trademark Office heeft het patent vorige maand verleend.

Het principe is simpel. Vanuit een speciale transponder worden een half uur lang lage frequentie geluidsgolven (1 tot 1000 Hertz) door de vloeistof heen geleid. Het werkt het best tussen 400 en 800 Hertz met een optimale frequentie van 600 Herz.

Volgens het patent is de methode getest op flessen en blikjes wijn, Perrier koolzuurhoudend water, water, melk en jus d’orange. Er kon een ‘significante verbetering van smaak en textuur’ bereikt worden.

“De bitterheid van goedkope wijn lijkt na de behandeling te zijn verwijderd”, meldt het patent document. Ook lijkt de smaak na behandeling langer stand te houden dan normaal.

Te behandelen dranken zijn onder meer water, sap, frisdrank, sportdranken, zuiveldranken, alcoholische dranken en warme dranken.

Lees ook: