Genomineerden NL Packaging Awards 2018

NL Packaging Awards

De nominaties voor de NL Packaging Awards zijn bekend. De uitreiking van deze vakprijs voor de verpakkingsbranche vindt op 15 maart voor de derde keer plaats. Er zijn 12 categorieën, waarvan 8 design- en 4 innovatiecategorieën. In totaal waren er 163 inzendingen vanuit de hele branche, van onder andere verpakkingsproducenten, designbureaus en merkeigenaren. Een vakkundige, 36-koppige jury selecteerde hieruit de genomineerden.

De jury staat onder leiding van jurycoördinator Rijk van Korlaar. Hij bewaakt het juiste jureringsproces. Voor de categorie Innovatie beoordeelt de jury de verpakkingen op beschermen, transporteren, communicatie en duurzaamheid. Voor Design gelden de volgende criteria: originaliteit en creativiteit, consumenten relevantie, vernieuwend, visuele hiërarchie en duurzaamheid.

Hier de nominaties per categorie:

Private label

  • OD Designstudio, Oosterse Maaltijdsauzen
  • '...Staat, Delicata
  • Milford, AH Rookworsten
  • DBod, Perla
  • DBod, AH Soda's

Drankverpakkingen Non-Alcoholisch

  • Guts & Glorious, Schulp Krachtsappen
  • Snow Donuts, Pure Pop
  • VBAT, Royal Club
  • Prouddesign, Konnekt
  • OD Designstudio, Soof Drinks

Disposables

  • Natural Tableware, Hampi Serving Platter
  • Bordex Packaging, PET360 Bier- en Drinkglazen
  • Natural Tableware, Symbiose by the Jane

Duurzaamheid

  • Ruik, Parfumflesje
  • Spar Nederland, Fairtrade Tas
  • Raw Paints, Kelderverf.nl
  • Bio4Pack, Composteerbare vleesverpakking
  • Eosta, Natural branding

Food vers

  • Magioni, Veganini
  • Snow Donuts, Urban Farmers
  • Food Connect Maaltijdservice, Food Connect Verpakking
  • Bouter Group, AH Vouwverpakking buitenlandse kaas
  • FrieslandCampina, Milner Verssluiting Easy Lock Aplix
  • Guts & Glorious, Queens of Dairy

Drankverpakking alcoholisch

  • Fitzroy, Premium Navy Rum
  • Alterego, Sayah
  • Prouddesign, Hooghoudt Kruidenbitters
  • VBat, Canei Frizzante Originale

Non-Food

  • Vrijdag Premium Printing, Baruti Parfum
  • HLO Creative Design Agency, Garden Orchid
  • Flex/Design, A-dam Underwear
  • Spring Packaging, Nuud Care Deodorant
  • Milford, Etos Aromalijn

Promotionele verpakkingen

  • Argent, Illy presentatiedoos
  • Raypack, Neleman Gifts
  • Smurfit Kappa Zedek, Horeca Proefbox
  • Nordson Benelux, ATS&ATS Retrofit Kit
  • FPC Beyond Packaging, Packassist

Food Houdbaar

  • Packaging Partners, Granola Crackers
  • Snow Donuts, Zeeuwse Kroepoek
  • Prouddesign, Fairtrade Original
  • Milford, Bolletje ontbijtgranen
  • Reggs, Legends Tea

Innovatie verpakkingen en verpakkingsmaterialen

  • Kemetyl, Kemetyl Adblue Dispenser
  • Van der Windt Pacombi, Winscribe
  • Global C, Interlocking Box
  • Smurfit Kappa Zedek, E-commerce Mandrel Verpakking
  • Plato Product Consultants, Hot2Home Frietverpakking

Transport & Shelf Ready Verpakkingen

  • Smurfit Kappa MNL, Dual Facing SRP Wraparound
  • Smurfit Kappa MNL, Stand-up Schapverpakking
  • Smurfit Kappa TwinCorr, Milner Packmaster
  • Smurfit Kappa Zedek, Make connection with Flowers
Lees ook
HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm en alle voedings- en functionele eigenschappen.