Gerda Feunekes benoemd tot Algemeen Directeur Agrotechnology & Food Sciences Group

Gerda Feunekes_WUR

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Gerda Feunekes benoemd tot Algemeen Directeur Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) met ingang van 15 januari 2023. Zij volgt Sjoukje Heimovaara op die nu voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research is. Feunekes is momenteel Directeur Voedingscentrum Nederland.

De Raad van Bestuur is verheugd dat Gerda Feunekes de functie van Algemeen Directeur op zich zal nemen. Bij de aankondiging van Feunekes benoeming zei Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR: "Gerda Feunekes is een grote aanwinst voor WUR. Vanuit haar huidige rollen als voorzitter van de Wageningen Ambassadors en lid van de AFSG adviesraad, kent ze de organisatie goed en zal zij het brede toegepaste en fundamentele onderzoek bij AFSG verder kunnen helpen ontwikkelen.”

Ook Feunekes is enthousiast: ”De Wageningse benadering, multidisciplinair en internationaal, heeft me gevormd. Als algemeen directeur AFSG kan ik actief bijdragen aan een grotere impact van WUR op een gezonde en duurzame wereld van morgen.”

Gerda Feunekes is in 1989 afgestudeerd als voedingskundige aan Wageningen Universiteit. In 1996 promoveerde zij op een proefschrift getiteld “Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake”. Feunekes werkte als Consumer Scientist bij Unilever en deed onderzoek naar vitaliteit en als Global Nutrition & Health Director was zij verantwoordelijk voor onder andere zoutverlaging. Sinds 2014 leidt ze het Voedingscentrum. Als directeur van het Voedingscentrum heeft ze zichzelf actief ingezet de relatie tussen voedingsvoorlichting en wetenschap te versterken. Gerda is voorzitter van de European Public Health Nutrition Alliance, de in 2014 opgerichte groep waarin inmiddels de voedingscentra van 18 landen verenigd zijn.

Thema's
Meer over
Lees ook
Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...

De verrassende chemie van de natuur

De verrassende chemie van de natuur

Hoe komen we van een dierlijk naar een plantaardig consumptiepatroon? De eigenschappen van plantaardige eiwitten zijn nou eenmaal anders dan die van dierlijke. Bij WUR doen ze onderzoek naar het verbeteren van die functionaliteiten.

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het minderen van vlees is vanwege de milieu-en gezondheidsaspecten een hot topic Je hebt groepen die helemaal geen vlees eten zoals de vegetariërs en de veganisten, groepen die minder vlees eten namelijk flexitariërs maar ook nog steeds de echte vleeseters. Vanuit Wageningen University & Research (WUR) zijn er laatst twee studies verschenen waarin het...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren