Gerda Feunekes nieuwe directeur Voedingscentrum

31 maart 2014

DEN HAAG - De Raad van Toezicht van het Voedingscentrum heeft dr. ir. Gerda Feunekes (1965) benoemd tot directeur van het Voedingscentrum.

Ze treedt aan met ingang van 1 juli 2014. Een van haar speerpunten zal zijn om consumenten nog beter te stimuleren tot een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

Feunekes is gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag. In 1996 promoveerde zij aan de Wageningen Universiteit op het onderwerp voedselconsumptie en voedselkeuze met een proefschrift getiteld 'Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake’'.

Feunekes publiceerde ruim veertig wetenschappelijke artikelen, onder andere over het meten van vet- en alcoholconsumptie, de sociale aspecten van eetgedrag, labeling van voedingsmiddelen en consumentenpercepties in relatie tot zoutreductie.

Unilever

Feunekes werkte vanaf 1996 bij Unilever Research & Development, het bedrijfsonderdeel dat zich inzet voor voedingsonderzoek en productverbetering. Haar functies richtten zich op vitaliteit en gezondheid. Ze werkte als programmamanager aan het verbeteren van de voedingskundige samenstelling van producten en ze deed onderzoek naar vitaliteit en consumentengedrag. Vanaf 2008 was ze directeur Global Nutrition and Health Savoury. Zij leidde daarbij een samenwerkingsverband met de International Union of Nutritional Sciences (IUNS) op het gebied van zoutverlaging.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?