Gerrit Grijns Initiative voor betere samenwerking binnen WUR

gerrit-grijns-Welcome Images/Wikimedia Commons

Een groot deel van de Wageningse hoogleraren gaat samenwerken voor gezondere en betere voeding. Die samenwerking noemen ze het ‘Gerrit Grijns Initiative’, naar de Wageningse hoogleraar die co-ontdekker was van vitamine B1.

Samenwerkingen met overheid, bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen is al lang niet meer vreemd aan de Wageningen Universiteit. Toch kon de samenwerking intern nog een stuk beter, zo blijkt. ‘We benutten de mogelijke samenwerking tussen disciplines nog veel te weinig’, zo laat hoogleraar Edith Feskens via Resource weten. Het initiatief moet leiden tot betere samenwerking tussen verschillende disciplines.

Feskens is samen met Vincenzo Fogliano (Food Quality Design) en Wouter Hendriks (Animal Nutrition) de trekker van het initiatief. Het GGI zal zich vooral richten op fundamenteel onderzoek op het gebied van eiwitkwaliteit, persoonlijke voeding en minder bewerkt voedsel.

Meer over
Lees ook
Gelderland investeert miljoenen in nieuw onderzoeksinstituut

Gelderland investeert miljoenen in nieuw onderzoeksinstituut

De Provincie Gelderland heeft deze week besloten om de komende 8 jaar in totaal 65 miljoen euro te investeren in het initiatief OnePlanet. Dit initiatief gaat op zoek naar technologische innovaties rondom voeding, gezondheid en landbouw, om de gezondheid van de mens te bevorderen. OnePlanet is een samenwerking tussen de universiteiten van Wageningen...

Vanilleteelt in Nederland niet haalbaar

Vanilleteelt in Nederland niet haalbaar

Teelt van vanille in Nederlandse kassen is mogelijk, maar niet commercieel haalbaar. Dat is de conclusie van een langdurig onderzoek aan de Wageningen Universiteit. De afgelopen jaren is de vanilleprijs omhoog geschoten. Vorig jaar nog werd vanille in de media wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. Toen steeg de prijs van de zoete, zwarte stokjes...

KIDV presenteert resultaten onderzoeksprogramma Design for Circularity

KIDV presenteert resultaten onderzoeksprogramma Design for Circularity

Donderdag 17 januari presenteerde het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) samen met het Top Institute Food and Nutrition (TIFN) de resultaten van een ambitieus vierjarig onderzoeksprogramma. Het doel: antwoorden vinden op een breed scala aan kwesties en vragen in de verpakkingsketen op het gebied van duurzaamheid. Het onderzoek, dat...