Gerrit Grijns Initiative voor betere samenwerking binnen WUR

gerrit-grijns-Welcome Images/Wikimedia Commons

Een groot deel van de Wageningse hoogleraren gaat samenwerken voor gezondere en betere voeding. Die samenwerking noemen ze het ‘Gerrit Grijns Initiative’, naar de Wageningse hoogleraar die co-ontdekker was van vitamine B1.

Samenwerkingen met overheid, bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen is al lang niet meer vreemd aan de Wageningen Universiteit. Toch kon de samenwerking intern nog een stuk beter, zo blijkt. ‘We benutten de mogelijke samenwerking tussen disciplines nog veel te weinig’, zo laat hoogleraar Edith Feskens via Resource weten. Het initiatief moet leiden tot betere samenwerking tussen verschillende disciplines.

Feskens is samen met Vincenzo Fogliano (Food Quality Design) en Wouter Hendriks (Animal Nutrition) de trekker van het initiatief. Het GGI zal zich vooral richten op fundamenteel onderzoek op het gebied van eiwitkwaliteit, persoonlijke voeding en minder bewerkt voedsel.

Meer over
Lees ook
Nieuw strategisch plan voor Wageningen University & Research

Nieuw strategisch plan voor Wageningen University & Research

Finding answers together. Met dit nieuwe strategische plan roept Wageningen University & Research (WUR) bestaande en nieuwe (inter)nationale partners op tot meer samenwerking. Uitbreiding en intensivering van die samenwerking is noodzakelijk om oplossingen te vinden voor cruciale mondiale uitdagingen. “Meer dan ooit zullen we kennis van...

WUR oogst eerste 'Nederbananen'

WUR oogst eerste 'Nederbananen'

Onderzoekers van Wageningen University & Research oogsten de eerste Nederlandse bananen, geteeld in kassen op speciale voedingsbodems. De bananen zullen als ‘streekproduct’ worden aangeboden aan restaurants en ziekenhuizen in de regio. Bij het Wageningse proefbedrijf Unifarm staan sinds januari zestig bananenplanten, die deel zijn van...

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Iedereen begrijpt dat zout en suiker meer functies hebben in een product dan alleen de smaak. Maar een functie die vaak wordt vergeten is dat zout en suiker de houdbaarheid van voedsel verbeteren. Hou je daar geen rekening mee, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Aan conserveringsmiddelen wil eigenlijk niemand meer, en dus zoeken...