Gezocht: Technisch professional van het jaar!

12 april 2018

De online technische groothandel Zamro zoekt naar ‘De Technische Professional van het Jaar’. Zo wil Zamro het technisch vakmanschap in de spotlights zetten. Via beurzen, de radio en online worden vakmannen en studenten opgeroepen om deel te nemen aan de verkiezing. Naast de titel maken de finalisten kans op een uitgebreid prijzenpakket. Aanmelden kan via deze link.

Eric Croon, oprichter en CCO van Zamro, licht toe: “Met deze zoektocht naar de Technische Professional van het jaar 2018 wil Zamro, samen met samenwerkingspartner ROC Opleidingen Amsterdam en Flevoland, technische vakmannen en veelbelovende talenten een podium bieden.”

Zamro vindt goed gekwalificeerd technisch personeel erg belangrijk en vind het een uitdaging om de juiste professionals voor de beschikbare banen te vinden. “Deze verkiezing legt de focus op technische vakmannen waar op dit moment veel vraag naar is. Met als resultaat dat we hopelijk bij veel mensen de interesse wekken voor een opleiding of baan in de techniek”, aldus Croon.

De zoektocht is breed opgezet. Alle vakmannen en talenten in de technische sector kunnen deelnemen. Ook MBO en HBO studenten mogen deelnemen aan de wedstrijden. De verkiezing kent twee categorieën: Technisch Professional en Technisch Talent. De ‘Professional’ heeft zich bewezen in de sector door jarenlange praktijkervaring. Hij/zij onderscheidt zich door een bijzondere prestatie het afgelopen jaar, zoals het ontwikkelen van een innovatief product.

Het ‘Talent’ is de perfecte vakman in spé: hij/zij studeert nog of is maximaal één jaar aan het werk en is een potentiële topper in het vakgebied. Zij hebben bijvoorbeeld een eigen bedrijf opgezet of buitengewoon gepresteerd binnen de opleiding of stage. Het werven van de deelnemers, stemmen van jury en publiek vindt plaats in mei 2018. De uitslag van de verkiezingen worden begin juni bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?