‘Gezond eten is vaak niet lekker genoeg’

groente

Volgens promovenda Astrid van Langeveld ligt het niet kunnen volhouden van een dieet niet aan te weinig discipline, maar is een gezond dieet simpelweg niet lekker genoeg.

Van Langeveld promoveerde afgelopen week op onderzoek waarin ze voedings- en smaakpatronen in Nederland analyseerde. Ze liet een getrainde jury bijna 500 verschillende voedingsmiddelen beoordelen op smaak om die vervolgens te vergelijken met wat twee groepen proefpersonen daadwerkelijk aten. Ze ontdekte dat "gezonde diëten in verhouding minder suiker, zout en verzadigd vet bevatten en daarom minder sterk van smaak zijn”, aldus van Langeveld in het AD.

Een oplossing om mensen een (afval)dieet te laten volhouden zou kunnen zijn om meer kruiden en specerijen te gebruiken, zodat er een smaakvolle en gezonde maaltijd op tafel staat.

Bron: Foodlog

Lees ook
LCA nadelig voor biologische teelt

LCA nadelig voor biologische teelt

De Life Cycle-analyse (LCA) is inmiddels een beproefde methode om de milieu-impact van producten meetbaar te maken. De methode is in eerste instantie ontwikkeld om de impact van industriële producten te meten, maar wordt ook toegepast op de productie en verwerking  van voedsel en verpakkingen. De manier waarop die analyses de ecologische voetafdruk...

NWO roept op tot onderzoek naar aquatische voedselproductie

NWO roept op tot onderzoek naar aquatische voedselproductie

Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek lanceert een ‘call for proposals’ rondom aquatische voedselproductie. Het instituut zoekt naar oplossingen voor duurzame voedselproductie en medegebruik op de Noordzee en in estuaria.

OM stopt onderzoek slachthuizen om langzame NVWA

OM stopt onderzoek slachthuizen om langzame NVWA

Het OM stopt een onderzoek naar misstanden bij slachthuizen in Noord-Nederland dat hij in 2018 inzette. Het NVWA leverde niet snel genoeg de benodigde bewijsstukken en informatie.