Gezonder aanbod in de automaten van Mars op scholen

Mars Your Choice machine

Mars plaatste in 2017 een record aantal automaten met een gezonder aanbod op scholen. Op 700 locaties staat momenteel een Your Choice automaat staan. Deze automaat biedt scholen de mogelijkheid om een assortiment aan te bieden dat voldoet aan de richtlijnen van een zilveren of gouden kantine. Mars is een van de ondertekenaars van het Akkoord gezonde voeding op scholen.

In de automaten op middelbare en MBO-scholen kunnen zit een gevarieerd aanbod. Scholieren kunnen kiezen voor product van Mars of een product dat minder dan 110 kcal per portie bevat. Dit is volgens Mars het Your Choice concept. Mars biedt samen met de aangesloten partners deze vending machine kosteloos aan scholen aan.

Als ondertekenaar van het Akkoord gezonde voeding op scholen streeft Mars ernaar om zoveel mogelijk locaties van een vending machine met gezonde indeling te voorzien. In 2020 loopt het Akkoord af. Mars hoopt dat dan weer er nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden om jongeren te helpen met het maken van gezonde keuzes.

Lees ook
Voedingsdeskundigen verdeeld over mogelijke invoering Nutri-Score

Voedingsdeskundigen verdeeld over mogelijke invoering Nutri-Score

Nieuwsuur besteedde in de uitzending van zaterdag 16 juli aandacht aan de Nutri-Score. Dit Europese voedingskeuzelogo is bedoeld om in een oogopslag te laten zien wat de voedingswaarde van een product is. Later dit jaar wordt het logo mogelijk verplicht in Europa.

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

Landelijk vergelijkingsonderzoek gezondheid supermarkten van start

Landelijk vergelijkingsonderzoek gezondheid supermarkten van start

Stichting Questionmark start voor de tweede keer met een landelijk vergelijkingsonderzoek naar de mate waarin supermarkten hun klanten helpen in het maken van gezonde keuzes. Het onderzoek “Superlijst Gezondheid” onderzoekt in hoeverre supermarkten ons helpen gezonder te eten en drinken en leidt tot een publieke ranglijst van supermarkten.