Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

16 september 2021 Michelle Wijma

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

De gezondheid-, voeding- en bioscience-activiteiten van DSM ondergaan een reorganisatie waarbij drie businessgroepen ontstaan, elk met concrete bijdragen aan de gezondheid van mensen en de gezondheid van de planeet, alsook aan de groeiplannen van DSM. De drie groepen heten Food & Beverage, Health, Nutrition & Care en Animal Nutrition & Health. 

Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, DSM’s Co-CEO’s: “Onze planeet nadert snel kritische en onomkeerbare ecologische omslagpunten, waar in het recente IPCC rapport voor wordt gewaarschuwd. Klimaatverandering creëert nu al enorme uitdagingen voor voedselsystemen wereldwijd. Tegelijkertijd levert de productie van voedsel een van de grootste bijdragen aan broeikasgassen. Als toonaangevende leider in de wetenschap achter betere gezondheid en voeding hebben we de mogelijkheid, het vermogen en daarom de verantwoordelijkheid om onze middelen en expertise aan te wenden daar waar ze de grootste impact kunnen hebben. Door ons uitsluitend te richten op onze activiteiten op het gebied van gezondheid, voeding en bioscience, kunnen we flexibeler opereren, meer impact te maken en tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan betere en duurzamere voeding.”

Daarnaast bevestigt DSM dat het bedrijf strategische opties voor de twee bedrijfsonderdelen in de materialentak bestudeert. Dat kan betekenen dat dit onderdeel binnenkort een nieuwe eigenaar krijgt.

Lees het gehele persbericht op dsm.com.

Altijd op de hoogte blijven?