Glasproducent O-I sluit locatie Schiedam

o-i schiedam

O-I sluit in augustus de productievestiging in Schiedam. Dat heeft gevolgen voor de 230 mensen die er werken. Mogelijk kan een deel terecht in andere vestigingen van de producent van verpakkingsglas voor de voedings- en drankenindustrie.

Het bedrijf stelt dat de vestiging Schiedam niet langer rendabel is, door overcapaciteit in de glasmarkt, relatief hoge productiekosten en verouderde ovens. CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo noemt dat laatste “in ieder geval lulkoek”. Hij zegt dat de aangekondigde sluiting als volslagen verrassing kwam.

'In Polen goedkoper'

De fabriek draait volgens hem nog prima. Ook is er ruim een jaar geleden nog voor miljoenen euro’s in geïnvesteerd. "Maar kennelijk kan het in Polen goedkoper, heeft men in Amerika geredeneerd."

Mogelijk kan een deel van het personeel herplaatst worden in een andere vestiging. P&O-directeur Rob Daamen stelt dat er nog wel 70 vacatures zijn.

Behalve in Schiedam heeft het Amerikaanse O-I in Nederland ook vestigingen in Leerdam en Maastricht. Er werken in die 3 vestigingen in totaal 845 mensen. O-I heeft wereldwijd 80 fabrieken in 23 landen en meer dan 27.000 werknemers.

Lees ook:

Lees ook
Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

FrieslandCampina sluit Belgische vestiging

FrieslandCampina sluit Belgische vestiging

Zuivelbedrijf FrieslandCampina sluit de Yoko Cheese vestiging in Genk (België) en schrapt daarmee 211 arbeidsplaatsen. Dit is het gevolg van een herstructurering van de kaasverpakkingsactiviteiten.

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Vandaag publiceerde het noodlijdende Belgische groente- en fruitbedrijf Greenyard zijn transformatieplan. Met het schrappen van ruim vierhonderd banen en de verkoop van de conservendivisie hoopt het bedrijf uit de schulden te komen. Bij de herstructurering staan 422 banen op de tocht, aldus de groente- en fruitleverancier. De meeste ontslagen zullen...