Glasproducent O-I sluit locatie Schiedam

o-i schiedam

O-I sluit in augustus de productievestiging in Schiedam. Dat heeft gevolgen voor de 230 mensen die er werken. Mogelijk kan een deel terecht in andere vestigingen van de producent van verpakkingsglas voor de voedings- en drankenindustrie.

Het bedrijf stelt dat de vestiging Schiedam niet langer rendabel is, door overcapaciteit in de glasmarkt, relatief hoge productiekosten en verouderde ovens. CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo noemt dat laatste “in ieder geval lulkoek”. Hij zegt dat de aangekondigde sluiting als volslagen verrassing kwam.

'In Polen goedkoper'

De fabriek draait volgens hem nog prima. Ook is er ruim een jaar geleden nog voor miljoenen euro’s in geïnvesteerd. "Maar kennelijk kan het in Polen goedkoper, heeft men in Amerika geredeneerd."

Mogelijk kan een deel van het personeel herplaatst worden in een andere vestiging. P&O-directeur Rob Daamen stelt dat er nog wel 70 vacatures zijn.

Behalve in Schiedam heeft het Amerikaanse O-I in Nederland ook vestigingen in Leerdam en Maastricht. Er werken in die 3 vestigingen in totaal 845 mensen. O-I heeft wereldwijd 80 fabrieken in 23 landen en meer dan 27.000 werknemers.

Lees ook:

Lees ook
Lagere omzet en winst voor “getransformeerd” FrieslandCampina

Lagere omzet en winst voor “getransformeerd” FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft in het jaar 2018 een omzet gedraaid van 11,6 miljard euro. Dat is 4,1% minder dan in het jaar 2017. Ook de winst was afgelopen jaar lager dan een jaar eerder. Door lagere opbrengsten van basiszuivel, stijgende concurrentie in kindervoeding in Azië en incidentele lasten bedroeg de winst 203 miljoen euro. Ondanks de dalende...

FrieslandCampina schrapt misschien 150 banen in Nederland

FrieslandCampina schrapt misschien 150 banen in Nederland

FrieslandCampina schrapt de komende jaren mogelijk 150 arbeidsplaatsen in Nederland. Dat meldt het FD. Het bedrijf heeft werknemers en ondernemingsraad hierover geïnformeerd. In een intern schrijven staat ook dat FrieslandCampina nieuwe reorganisaties in Nederland of in andere landen niet uitsluit. Een woordvoerder verklaarde tegen het FD dat er vooral...

Wageningen UR schrapt banen op afdeling Humane voeding

Wageningen UR schrapt banen op afdeling Humane voeding

De afdeling Humane voeding van Wageningen UR gaat reorganiseren. De afdeling is onderdeel van Agrotechnology and Food Sciences Group (AFSG). Er verdwijnen in totaal elf banen. De reorganisatie is nodig vanwege een verwacht tekort op de begroting van ongeveer een miljoen euro. Dat meldt het universiteitsblad Resource. Onderzoeksactiviteiten Met de reorganisatie...