Glasproducent O-I sluit locatie Schiedam

o-i schiedam

O-I sluit in augustus de productievestiging in Schiedam. Dat heeft gevolgen voor de 230 mensen die er werken. Mogelijk kan een deel terecht in andere vestigingen van de producent van verpakkingsglas voor de voedings- en drankenindustrie.

Het bedrijf stelt dat de vestiging Schiedam niet langer rendabel is, door overcapaciteit in de glasmarkt, relatief hoge productiekosten en verouderde ovens. CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo noemt dat laatste “in ieder geval lulkoek”. Hij zegt dat de aangekondigde sluiting als volslagen verrassing kwam.

'In Polen goedkoper'

De fabriek draait volgens hem nog prima. Ook is er ruim een jaar geleden nog voor miljoenen euro’s in geïnvesteerd. "Maar kennelijk kan het in Polen goedkoper, heeft men in Amerika geredeneerd."

Mogelijk kan een deel van het personeel herplaatst worden in een andere vestiging. P&O-directeur Rob Daamen stelt dat er nog wel 70 vacatures zijn.

Behalve in Schiedam heeft het Amerikaanse O-I in Nederland ook vestigingen in Leerdam en Maastricht. Er werken in die 3 vestigingen in totaal 845 mensen. O-I heeft wereldwijd 80 fabrieken in 23 landen en meer dan 27.000 werknemers.

Lees ook:

Lees ook

Productie Lonka Dieren definitief gestopt

Lonka heeft de productie van snoep in Dieren definitief beëindigd. Het Zweedse moederbedrijf Cloetta verplaatst de productie naar Levice in Slowakije. Nog dit jaar zullen de machines van de snoepproducent worden overgebracht. In Dieren werden vooral sinassnippers, rumbonen en gomballen gemaakt. De laatste productiedag was op 30 september, bericht De Gelderlander. Nu worden de machines ontmanteld en naar Slowakije getransporteerd. Omdat de productie nu twee maanden stil ligt, heeft Dieren in de achterliggende periode een extra voorraad aangemaakt. Enkele technici zullen meegaan om in Slowakije te...

43 banen weg bij reorganisatie Unox

Bij de Unox-fabriek in Oss verdwijnen de komende twee jaar 43 vaste banen. Het verdwijnen van de banen hangt samen met een reorganisatie gericht op automatisering en een bredere inzetbaarheid van de medewerkers. Unilever gaat 1 miljoen euro investeren in opleiding en training van de medewerkers van de Unox-fabriek in Oss en 2,8 miljoen euro in het moderniseren van productielijnen en het automatiseren van logistieke processen. "De investering leidt tot bredere inzetbaarheid van de medewerkers, verdere verbetering van de kwaliteit, verhoging van de veiligheid van de medewerkers en verlaging van de...

The Greenery sluit distributiecentrum

The Greenery sluit volgend jaar het distributiecentrum voor importfruit in Barendrecht. Daarmee komen 64 banen te vervallen. De activiteiten worden ondergebracht bij het retail-dc in Barendrecht, dat daardoor uitbreidt met 32 nieuwe arbeidsplaatsen. Werknemers die hun baan kwijtraken, kunnen daarop solliciteren. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Reden voor de sluiting is volgens de veiling dat het dc verouderd is. Volgens het Financieele Daglbad is de positie van the Greenery verzwakt door toenemende concurrentie en een zwak management. Vorig jaar schrapte The Greenery al 350 van de in totaal...