Glasproducent O-I sluit locatie Schiedam

o-i schiedam

O-I sluit in augustus de productievestiging in Schiedam. Dat heeft gevolgen voor de 230 mensen die er werken. Mogelijk kan een deel terecht in andere vestigingen van de producent van verpakkingsglas voor de voedings- en drankenindustrie.

Het bedrijf stelt dat de vestiging Schiedam niet langer rendabel is, door overcapaciteit in de glasmarkt, relatief hoge productiekosten en verouderde ovens. CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo noemt dat laatste “in ieder geval lulkoek”. Hij zegt dat de aangekondigde sluiting als volslagen verrassing kwam.

'In Polen goedkoper'

De fabriek draait volgens hem nog prima. Ook is er ruim een jaar geleden nog voor miljoenen euro’s in geïnvesteerd. "Maar kennelijk kan het in Polen goedkoper, heeft men in Amerika geredeneerd."

Mogelijk kan een deel van het personeel herplaatst worden in een andere vestiging. P&O-directeur Rob Daamen stelt dat er nog wel 70 vacatures zijn.

Behalve in Schiedam heeft het Amerikaanse O-I in Nederland ook vestigingen in Leerdam en Maastricht. Er werken in die 3 vestigingen in totaal 845 mensen. O-I heeft wereldwijd 80 fabrieken in 23 landen en meer dan 27.000 werknemers.

Lees ook:

Lees ook

'Honderden banen weg bij Carlsberg'

De Deense bierbrouwer Carlsberg gaat mogelijk honderden banen schrappen. Het kostenbesparingsplan waar Carlsberg aan werkt, zou samenhangen met tegenvallende verkopen in Oost-Europese landen. De reorganisatie zou met name betrekking hebben op productiefaciliteiten in Rusland, West-Europa en Azië, bericht persbureau Bloomberg. Dit voorjaar maakte Carlsberg al bekend dat op het hoofdkantoor in Kopenhagen 180 banen verdwijnen. Sinds juni is voormalig FrieslandCampina-CEO Cees 't Hart CEO en bestuursvoorzitter van Carlsberg. Lees ook: Cees ’t Hart vertrekt bij FrieslandCampina (18 februari 2015) Carlsberg...

DSM schrapt zo'n 1000 banen

Bij DSM verdwijnen in de periode tot eind 2017 zo'n 900 tot 1100 fte, de helft daarvan in Nederland. Bij de reorganisatie staat naast kostenbesparing meer focus en kostenefficiency centraal. De reorganisatie heeft met name betrekking op ondersteunende functies bij Finance, HR, Legal, IT, Business Services, Indirect Sourcing en Communications, evenals  Corporate afdelingen en Regionale centra. DSM wil bovendien maatregelen nemen om de efficiency te verhogen bij de belangrijkste innovatiecentra wereldwijd. De reorganisatie moet leiden tot structurele besparingen van 125 tot 150 miljoen euro, vergeleken...

34 Procent rekent op ontslagen bij foodbedrijf

34 Procent van de werknemers bij voedingsbedrijven verwacht dat er in 2015 ontslagen vallen bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Dat blijkt uit een internetpeiling van evmi.nl. Dat is zeven procent meer dan een jaar eerder. Het aandeel dat erop rekent dat er dit jaar géén gedwongen ontslagen vallen, daalde van 54 procent naar 46 procent. Het percentage dat meent dat er geen gedwongen ontslagen vallen, maar dat tijdelijke contracten niet meer worden verlengd, bleef vrijwel gelijk. Een jaar geleden was dat 19 procent, dit jaar 20 procent. Overnames Het aantal faillissementen van voedingsmiddelenbedrijven...