Glasproducent O-I sluit locatie Schiedam

o-i schiedam

O-I sluit in augustus de productievestiging in Schiedam. Dat heeft gevolgen voor de 230 mensen die er werken. Mogelijk kan een deel terecht in andere vestigingen van de producent van verpakkingsglas voor de voedings- en drankenindustrie.

Het bedrijf stelt dat de vestiging Schiedam niet langer rendabel is, door overcapaciteit in de glasmarkt, relatief hoge productiekosten en verouderde ovens. CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo noemt dat laatste “in ieder geval lulkoek”. Hij zegt dat de aangekondigde sluiting als volslagen verrassing kwam.

'In Polen goedkoper'

De fabriek draait volgens hem nog prima. Ook is er ruim een jaar geleden nog voor miljoenen euro’s in geïnvesteerd. "Maar kennelijk kan het in Polen goedkoper, heeft men in Amerika geredeneerd."

Mogelijk kan een deel van het personeel herplaatst worden in een andere vestiging. P&O-directeur Rob Daamen stelt dat er nog wel 70 vacatures zijn.

Behalve in Schiedam heeft het Amerikaanse O-I in Nederland ook vestigingen in Leerdam en Maastricht. Er werken in die 3 vestigingen in totaal 845 mensen. O-I heeft wereldwijd 80 fabrieken in 23 landen en meer dan 27.000 werknemers.

Lees ook:

Lees ook

Minstens 335 banen weg bij FrieslandCampina

Bij FrieslandCampina verdwijnen de komende 3 jaar tussen de 335 en 375 banen. Het gaat om arbeidsplaatsen in Beilen en Leeuwarden. FrieslandCampina is begin dit jaar op beide locaties gestart met het verhogen van de efficiëntie en het verlagen van de kosten. Door de efficiëntere bedrijfsvoering kan het aantal arbeidsplaatsen op verschillende niveaus op beide productielocaties worden teruggebracht, stelt FrieslandCampina. Beilen Bij de vestiging in Beilen, waar kindervoeding en ingrediënten worden geproduceerd, vervallen tussen de 210 en 230 van de huidige 767 arbeidsplaatsen. Het gaat hierbij om...

FNV: '150 banen weg bij Heineken'

Bij het hoofdkantoor van Heineken verdwijnen 150 arbeidsplaatsen. Dat zegt een woordvoerder van vakbond FNV in De Telegraaf. Volgens de FNV verdwijnen zowel in Amsterdam als in Zoeterwoude banen. Afgezien van de banen die worden geschrapt, zouden werknemers op op 140 posities opnieuw moeten solliciteren." Bovendien zouden er binnen de Heineken Group banen worden geschrapt in Singapore en de Verenigde Staten. Eerder werd al bekend dat Heineken de structuur wereldwijd gaat aanpassen. Regio’s worden samengevoegd en ook wordt een aantal bestuursfuncties gebundeld. Op die manier verwacht de brouwer...

Corbion Purac schrapt banen in Nederland

Corbion Purac gaat reorganiseren in Amsterdam en Gorinchem. Dat maakt dat in ieder geval 20 maar mogelijk zelfs meer dan 50 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De directie heeft de vakbonden hiervan in kennis gesteld, meldt vakbond De Unie. Als reden wordt een ‘verandering van strategische inzichten’ gegeven. Dit is volgens de vakbond ook op 30 oktober aan de medewerkers meegedeeld. Toen maakte het concern bekend dat Corbion wereldwijd 200 banen gaat schrappen. Als doel werd toen een 'vereenvoudiging van bedrijfsprocessen en optimalisatie van de productie-footprint' gegeven. De directie heeft vakorganisaties...